Keystone logo
The University of Rome “Foro Italico”

The University of Rome “Foro Italico”

The University of Rome “Foro Italico”

Introduktion

Den Universitetet i Rom "Foro Italico" är en yrkeshögskola, den enda italienska statliga universitetet tillägnad sport och motion vetenskap.

Det skapades 1998 som Istituto Universitario di Scienze Motorie IUSM, då den ersatte Roms Istituto Superiore di Educazione Fisica (ISEF), vars verksamhet hade varit inriktad på högre utbildning för Ph.E. lärare. IUSM, nu "Foro Italico University" utvidgade ISEF tillämpningsområde till att omfatta alla områden av intresse i samband med människans fysiska aktivitet: vetenskaplig forskning, coaching för fritidsverksamhet och för hög nivå tävlingsidrott, undervisning, fitness, omskolning och rehabilitering, organisation sportevenemang, hantering av idrottsanläggningar etc.

ANORDNINGAR

Universitetet ligger i den norra stadsdelen i Rom; området, som kallas Foro Italico, byggdes 1932, då ett antal imponerande byggnader och anläggningar var tänkt som Roms sportcenter. Området utgör ett typiskt exempel på fascistisk arkitektur, som kännetecknas av en bred användning av vit marmor och triumf statyer och obelisker.

Olympiastadion, på baksidan av institutet, byggdes i samband med de Rome olympiska spelen (1960) och har sedan dess varit platsen för VM i friidrott (1987) och av de världsfotboll Championships (1990).

Foro Italico University faciliteter inkluderar moderna utbildningsstrukturer (11 föreläsningssalar, en datorcenter, ett språkcentrum, en specialiserad bibliotek), up-to-date idrottsanläggningar (10 fullt utrustad gym, 2 pooler, en roddcenter på floden Tevere) forskningscentra (mer än 20 laboratorier). Universitetet har också ett eget audiovisuella centrum för produktion av utbildnings- och icke-professionella material, och konferenssalar för nationella och internationella kongresser.

Lärare och PROGRAM

Universitetet är idag uppdelad i tre forskningsbaserade Institutioner:

Human Move och idrottsvetenskap, Hälsovetenskap, Utbildningsvetenskap

Undervisning erbjudanden inom fakulteten för idrott och motion Sciences inkluderar första och andra rangens program och forskningsinriktade doktorandprogram.

Första tier Laurea Triennale

(Treårigt examen Bachelor) Kandidatexamen i idrott och motion Sciences - 3 år, 180 hp Detta försäkrar eleverna en grundläggande teoretisk förberedelse och tillräckligt behärskar allmänna vetenskapliga metoder och innehåll, förutom förvärvet av specifika yrkeskunnande. Det kräver 180 högskolepoäng, som i allmänhet kan ackumuleras inom 3 år.

Second tier Laurea Magistrale

Laurea Magistrale i idrottsvetenskap och tekniker - 2 år, 120 hp Laurea Magistrale i Förebyggande och anpassad fysisk aktivitet - 2 år, 120 hp Laurea Magistrale i Sport Management - 2 år, 120 hp Laurea Magistrale i hälsa och fysisk aktivitet, 2 år 120 hp Kurs ges på engelska språket

En "Laurea Magistrale" ger en mer sofistikerad utbildningsnivå. Denna examen på avancerad nivå är öppen för akademiker med en treårig examen och kräver ytterligare 120 högskolepoäng, vilket kan ackumuleras under i genomsnitt två år. En minimum nivå och specifik kursplaner kan krävas för antagning

Master / MASTERS

Master i Idrottspsykologi (nivå 2, 1 år, 60 hp)

En Masters är en mellanuniversitetsutbildning och kan erhållas både efter en treårig examen (1: a nivån Masters) och efter en högre grad (nivå 2 Masters). Dessa kurser pågå i minst ett år och innebära fördjupning av 60 poäng för varje läsår. Deras syfte är att bygga vidare på en elevs kunskap och att omvandla den till specifika yrkeskunskaper.

Doktorsskolan forskning (3 år)

Doktorandkurs: Hälsa och fysisk aktivitet:

Biomedicinsk och metodologiska aspekter Läroplaner A Tillämpad biomedicinsk / metodologisk ansats Läroplaner B Integrativ biologi Approach - europeisk kursplan

Doktorandkurs Sport, motion och ergonomi

Doktorandkurs : Kultur, funktionshinder och delaktighet: utbildning

BANOR

Kurser är främst årliga kurser och elever får ta prov vid slutet av det andra halvåret.

Undervisningsmetoder inkluderar föreläsningar och praktiskt arbete samt seminarier och handledning, där studenterna spelar en aktiv roll. Föreläsningar ger den grundläggande ramen för kursen: Studenterna förväntas organisera sin egen hemläxa med tanke på undersökningen. Utbildarna är alltid redo att hjälpa till.

Samtliga kurser ges på italienska, med undantag för Laurea Magistrale i hälsa och fysisk aktivitet.

Klasserna är schemalagda på morgonen och på eftermiddagen, måndag till fredag

Platser

 • Rome

  Piazza Lauro de Bosis, 15, 00135, Rome

  Program

   Institutionen erbjuder även:

   Frågor