Keystone logo
The University of Texas at San Antonio College of Engineering MS i avancerad materialteknik
The University of Texas at San Antonio College of Engineering

MS i avancerad materialteknik

San Antonio, Amerikas förenta stater

Request duration

Engelsk

Request pace

Request application deadline

Sep 2024

Request tuition fees

Request study format

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Målet med Master of Science in Advanced Materials Engineering-programmet är att utbilda doktorander med avancerad teknisk kunskap och färdigheter som är nödvändiga för oberoende kritiskt tänkande, problemlösning och beslutsfattande för att hantera tvärvetenskapliga problem inom materialteknik. Utbildningen ger också studenter möjlighet att ta tvärvetenskapliga kurser inom College of Engineering och från andra högskolor vid UTSA för att förbättra studenternas ledarskap, problemlösning och / eller entreprenörskap.

Kandidater från MS MatE kommer att vara allmänläkare och specialister, vilket innebär att utbildningsprogrammet ger den nödvändiga balansen mellan fältets grundläggande och tekniska aspekter. Alla studenter kommer att ta grundläggande kurser för att uppnå en gemensam plattform för förståelse och kunskap som täcker ämnen inom tre sammanlänkade områden: (a) Struktur-funktionsförhållanden i material, som bestämmer beteendet vid makro-, mikro-, nano-, molekyl- och atomär -nivåer (b) Syntes, karakterisering och mätning av material (keramik, kompositer, metaller, polymerer, multifunktionella och metamaterial) särskilt de med nya egenskaper för att hantera nuvarande och framtida tekniska utmaningar. och (c) Design och tillämpningar av material som behandlar kritiska frågor som samhället står inför, inklusive energi, hållbarhet och hälsovård.

Varje student väljer en av koncentrationerna enligt materialklassificeringar och applikationer som är skräddarsydda efter hans eller hennes specialiteter:

 • Koncentration I - Multifunktionella elektroniska, dielektriska, fotoniska och magnetiska material
 • Koncentration II - Multifunktionella biomedicinska material

Invävda i de två koncentrationerna kommer att vara begrepp för beräkningsmodellering som utvecklar nya material med nya egenskaper och svar för riktade applikationer.

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

 • Master of Science - Polymer & Fiber Engineering
  • Auburn, Amerikas förenta stater
 • Masterprogram i optik och fotonik
  • Orlando, Amerikas förenta stater
 • MS i beläggningar och polymera material
  • Fargo, Amerikas förenta stater