Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
The University of Texas Permian Basin, College of Business

The University of Texas Permian Basin, College of Business

The University of Texas Permian Basin, College of Business

Introduktion

Vår mission och historia

Var vi har kommit ifrån, vart vi åker

Vårt uppdrag

University of Texas Permian Basin, som en regional, omfattande institution, serverar en mångfaldig grupp av studenter från regionen, staten och därefter. Genom spetskompetens i studentcentrerad undervisning, lärande, forskning och offentlig service, odlar universitetet engagerade medborgare och påverkar liv.

Historien om UT Permian Basin

Vi började som ett experiment. 1969 beslutade Texas lagstiftaren att skapa ett ”högre nivå” universitet i Odessa - dvs. en högskola som endast accepterade juniorer, seniorer och doktorander.

Den 4 september 1973 öppnade universitetet för klasser. Konstruktionen var dock inte fullständig, så de 1112 studenterna i den första klassen studerade i tillfälliga byggnader och släpvagnar. Det skulle ta nästan ytterligare ett år innan UT Permian Basins permanenta anläggningar var färdiga.

Spola framåt 18 år: Texas lagstiftaren beslutade återigen att ändra UTPBs bana genom att godkänna en lagförslag som gjorde skolan till en fyraårig institution. Den första nybörjarklassen - känd på campuslära som Pioneer Freshmen - gick med hösten 1991.

Från vår ödmjuka, experimentella början har UT Permian Basin vuxit i nästan alla riktningar.

Ingen skola är som UT Permian Basin. Det är kanske därför ingen skola har en historia som vår.

Tillsammans är vi Falcons.

Om Permian Basin

Där det gamla västmötet möter det nya århundradet

Det finns ingen plats ganska som Permian Basin - en vild, orörd skönhet prickad med fickor av modern utveckling. Robust möter det västra Texas chic.

Vi älskar våra oändliga blå himmel, men vi vet att West Texas är så mycket mer än en bild perfekt solnedgång. Permian Basin är hem för vänliga, hårt arbetande, optimistiska människor som aldrig har träffat en främling.

Om du vill skapa din egen framtid är det här du tillhör.

Om bassängen

Ett "bassäng" är en enkel geologisk term för ett dopp eller fördjupning i jordytan - vanligtvis orsakad av erosion över marken och jordbävningar djupt under. Sammantaget täcker Permian Basin 75 000 kvadrat miles - vilket gör det till ett av de större bassängerna i Nordamerika.

Men det är geologi. Ur lekmänens perspektiv är Permian Basin en fantastisk amerikansk mark med en unik skönhet. Du känner att du faktiskt kan se jorden möta himlen på avstånd.

Permian Basin har något för alla.

Odessa & Midland: Urban Country

I generationer har människor från hela världen tagit sig till västra Texas och letat efter frihet, äventyr och förmögenhet i oljefältet. Städerna som de byggde har vuxit uppåt och utåt och skapat moderna urbana centra prickade över Permiska bassängen - inklusive de två som UTPB kallar hem.

Hem till UT Permian Basins huvudcampus, Odessa, är en av de största städerna i västra Texas. Odessa, som är en mångfaldig stad med en rik historia från 1880-talet, har genomgått stora förändringar under de senaste två decennierna. För inte länge sedan rankade Forbes Magazine Odessa som en av de snabbast växande små städerna i USA.

Och bara 15 minuter bort ligger Midland. UTPB: s Midland campus husar våra musik- och ingenjörsskolor och Center for Energy and Economic Diversification. Som hem till tidigare presidenter erbjuder George HW Bush och George W. Bush och stora globala företag - som Chevron och Concho - Midland och Odessa ett djup av prestige och möjligheter som få samhällen kan matcha.

Sitter på toppen av energins framtid

I början av 2000-talet verkade Permian-bassängen - som en gång varit källan till stora oljeförsörjningar - ha försvunnit i betydelse.

Men ny teknik avslöjade just det motsatta: Det fanns mer petroleum som fångades i marken under Permian Basin än någon kunde ha gett. Tack vare framstegen inom energiförsökning utsågs Permian-bassängen snabbt till den största oljereserven på planeten. Vår trädgård förväntas driva de amerikanska och globala ekonomierna i åtminstone de kommande två decennierna.

Med denna upptäckt har vår hals på skogen sett en explosion i ekonomisk aktivitet. Eftersom allt mer energi hämtas har andra industrier dykt upp bredvid den - inklusive affärs- och finans-, hälso-, sjukvård-, utbildnings-, konstruktions-, digital teknik, transport och jobb inom offentlig sektor.

Med andra ord har den senaste "oljeboomen" lett till en större "ekonomisk boom" som redan betalar stora utdelningar till studenter och yrkesverksamma som utnyttjar denna möjlighet en gång i generationen.

The Academic Heart of West Texas

Vi skryter inte när vi kallar UT Permian Basin "det akademiska hjärtat i West Texas." Men vi är säkert stolta över det arbete vi får göra varje dag.

Eftersom vi varje dag hjälper några av världens bästa studenter att utnyttja deras passion och planera sina lukrativa karriärer. Vi får leverera en modern utbildning till en överkomlig kostnad. Och vi får innovativa sätt att leverera den mest kompletta, mångfaldiga och riktigt roliga collegeupplevelsen var som helst.

Vi hoppas att du kommer att gå med oss.

136965_pexels-photo-1595391.jpeg
Fox / pexels

Ackrediteringar och rankningar

Din examen är legitim.

University of Texas Permian Basin är ackrediterat av kommissionen på Colleges of the Southern Association of Colleges and Schools för att tilldela baccalaureate- och magisterexamina.

College of Business

 • Företagsadministration - Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB)

Vår vision

Samtidigt som vi aldrig förlorar synet på det faktum att vårt primära fokus är att betjäna Permian Basin-regionen, försöker vi att främja våra baccalaureate- och forskarutbildningar genom kontinuerlig förbättring till en nivå som studenter utanför regionen kommer att se oss som ett livskraftigt utbildningsalternativ.

Vårt uppdrag

Uppdraget för College of Business vid University of Texas of the Permian Basin är att erbjuda både grundutbildningar och forskarutbildningar som är av hög kvalitet och utvecklas med vår ständigt föränderliga ekonomi; att främja våra studenters framgång i deras yrkeskarriärer; att främja vårt samhälle av forskares spetskompetens i undervisning, intellektuella bidrag och service; och främja ekonomisk, energi och teknisk utveckling i vår region.

Ackreditering

College of Business är ackrediterade av dessa byråer:

 1. SACS (södra föreningen för högskolor och skolor). Detta är universitetets regionala ackrediteringsorgan.
 2. AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business). Detta är ett ackrediteringsorgan för affärsprogrammet. Det gäller redovisning, ekonomi, ledning, marknadsföring och affärsprogram. Det anses vara den främsta ackrediteringsbyrån på planeten.

College of Business har ett aktivt kapitel i Beta Gamma Sigma, International Honor Society. En student måste vara i topp 10% av junior-, senior- eller forskarutbildningen för att vara berättigad till induktion. Stödberättigade studenter introduceras till Beta Gamma Sigma under våren varje läsår.

Antagningskrav för programmet

Visa ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemang.

Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.

Platser

 • Odessa

  College of Business, University of Texas of the Permian Basin, 4901 East University, 79762, Odessa

  Program

   Institutionen erbjuder även:

   Frågor