Keystone logo
© Walakte
Toulouse INP

Toulouse INP

Toulouse INP

Introduktion

Toulouse INP, en fransk civilingenjörsskola, är känd för kvaliteten på sina ingenjörsprogram som kombinerar rigorös utbildning i naturvetenskap med praktisk utbildning i ingenjörsvetenskap. Man har ett nära samarbete med näringslivet och bedriver forskning av hög kvalitet, från grundforskning till tekniköverföring, samtidigt som man beaktar 2000-talets stora samhällsfrågor.

Toulouse INP, (Institut National Polytechnique) består av sex ingenjörsskolor med stark uppbackning av 17 forskningslaboratorier.

Institutet levererar ingenjörsexamina, magisterexamen och doktorsexamen.

Vad är en Master of Science?

Civilingenjörer är examina som är ackrediterade antingen av det franska ministeriet för högre utbildning eller av «Conference des Grandes Écoles», som gav detta varumärke till ingenjörsskolor. Master of Science är internationellt erkänd och kan leda till doktorandprogram eller jobb i industriföretag.

Master of Science är ett 2-årigt heltidsprogram. Det riktar sig vanligtvis till studenter som redan har en kandidatexamen. Föreläsningarna är inriktade på specifika vetenskapliga och tekniska områden.

Statistik

Fakultet

 • 6 ingenjörsskolor
 • 6600 elever
 • 23 % utländska studenter
 • Mer än 100 olika nationaliteter

Forskning

 • 17 labb
 • 670 lärare forskare
 • 150 doktorer avlades varje år, 45% utländska studenter

  Stipendier och finansiering

  Toulouse INP erbjuder stipendier genom en sänkning av avgifterna .

  Studenter kan ansöka om olika stipendieprogram (statliga stipendier, europeiska studentmobilitetsprogram, franska Eiffel- och franska ambassaders stipendieprogram och utbildningsstödprogram från privata stiftelser och företag).

  Ranking

  U-Multirank 2020

  Runt om i världen visar Toulouse INP toppprestationer över olika indikatorer, med 15 A-poäng totalt under den senaste U-Multirank 2020. Den fick också den femte poängen på institutionell nivå för Frankrike.

  CWTS Leiden Ranking

  Toulouse INP är internationellt erkänd för kvaliteten på sin vetenskapliga forskning och är bland Leiden-rankingen som listar de 1200 bästa universiteten på internationell skala. Toulouse INP är erkänt för sin vetenskapliga produktion på teman fysik och ingenjörsvetenskap, bio- och geovetenskap, biomedicin och hälsovetenskap samt matematik och datavetenskap.

  CWUR-ranking 2020-2021

  Sedan 2012 har Center for World University Ranking, CWUR, rankat universitet runt om i världen enligt flera kriterier: kvaliteten på undervisningen, antalet alumner som stiger till ansvariga positioner i de största internationella företagen och institutionerna, kvaliteten på lärarpersonal enligt de utmärkelser som erhållits och, slutligen, kvaliteten på forskningen. Det hela redovisas till ett betyg av 100. Omkring 20 000 universitet har betygsatts runt om i världen. I denna ranking rankas Toulouse INP på 624:e plats på den internationella skalan och 29:e på den nationella.

  2021 Shanghai Ranking

  Shanghai-rankingen listar de bästa lärosätena i världen ur ett forskningsperspektiv. Den klassificerar, enligt vetenskapliga områden, 1 800 av 4 000 universitet och skolor i 93 länder. Denna rankning är främst inriktad på forskning och tar hänsyn till vetenskapliga publikationer och i synnerhet artiklar som citeras inom sina respektive områden, samt de utmärkelser och priser som är knutna till forskare.

  Toulouse INP är klassificerad i 12 kategorier: geovetenskap, ekologi, mekanik, processvetenskap, materialvetenskap, energi, miljövetenskap och teknik, vattenteknik, agro-livsmedel och livsmedel, metallurgisk teknik, biovetenskap och veterinär.

  Varför studera på Toulouse INP

  Idealiskt beläget i en region där industri- och forskningsvärlden är nära sammankopplade, garanterar Toulouse INP alla studenter kvalitetsutbildning, ett brett utbud av kurser anpassade till företagens specifika behov och en snabb professionell integration.

  Platser

  • Toulouse

   6 Allée Emile Monso, BP 34038 Toulouse cedex 4 , BP 34038, Toulouse

  Frågor