Keystone logo
Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Introduktion

TUIASI studenter har tillgång till topptekniska studier, eftersom universitetet är ett av de bästa i landet och Östeuropa. Stora professorer, relevanta kurser och nya labs väntar på dig.

"Gheorghe Asachi" Tekniska Universitetet i Işi har den äldsta traditionen för teknisk utbildning i Rumänien. TUIASI har sedan dess grundat prioriterat forskning, tvärvetenskaplig inriktning, innovation, undervisning och, under de senaste två decennierna, internationalisering. Vårt huvudmål för att utveckla "teknik för människorna runtomkring oss" har alltid varit kärnan i TUIASI forskning, undervisning och tekniköverföring. Detta mål har gjort att vi kontinuerligt bygger och utvecklar universitetet. Den har nu cirka 13.000 studenter, 23 forsknings- och excellenscenter och 8 forskargrupper och ackrediterade forskningslaboratorier. TUIASI har skrivit över 303 Erasmusavtal med 25 länder, så att du kommer att träffa människor från hela världen. Och visste du att universitetets bibliotek är ett av de vackraste biblioteken i världen, som konkurrerar med liknande Trinity College Library i Dublin och National Library of France?

Universitetet är centrerat kring elevernas pedagogiska behov och ständigt förbättrar sina lokaler och läroplaner för att möta de ständigt föränderliga kraven på arbetsområdet. TUIASI har starka band med nationella och internationella företag, stora företag som Microsoft, Delphi, Continental, Amazon och många andra var tekniska universitetets studenter och alumner ofta som praktikanter eller anställda.

Fakulteterna

 • Fakulteten för automatik och datateknik
 • "Cristofor Simionescu" Fakulteten för kemiteknik och miljöskydd
 • Fakulteten för byggteknik och byggnadstjänster
 • Fakulteten för maskinproduktion och industriell ledning
 • Fakulteten för elektronik, telekommunikation och informationsteknik
 • Fakulteten för elektroteknik
 • Fakulteten för vattenteknik, geodesi och miljöteknik
 • Fakulteten för maskinteknik
 • Fakulteten för materialvetenskap och teknik
 • "GM Cantacuzino" Fakulteten för arkitektur
 • Fakulteten för industriell design och företagsekonomi

Kärnan i TUIASI - dess gemenskap

Universitetet är en mycket stram gemenskap. Eleverna, administrativ personal och lärare möts regelbundet och arbetar tillsammans om gemensamma projekt - bygga racerbilar eller starta om ett rumänskt bilmärke - ARO - bygga intressanta och roliga strukturer, som en modellbyggnad gjord av spagetti eller julgran består av olika 3D-former och förenar sig också för att konkurrera i internationella matematik- och tekniska utmaningar, som kommer hem varje år med guld-, brons- och silvermedaljer.

Samarbetet sträcker sig till campus - det finns veckomöten med studenterna som bor på campus för att förbättra sin livsstil och logi. På studentens begäran har två nya föreläsningssalar byggts, utrustad med snabb internetuppkoppling och öppet sent på kvällen och även två dygnet runt tvättstationer. Under de senaste åren arbetade campuspersonalen med intelligenta cykelparkeringssystem och återupplivade de gröna områdena i och runt campus.

Det finns 13 studentföreningar på TUIASI - BEST, AIESEC och en för var och en av de 11 fakulteterna - dedikerade till att främja elevernas rättigheter, extracurricular och non-formal learning och har givetvis mycket roligt. Dessa organisationer håller ofta en mängd olika kulturella och professionella evenemang, som verkstäder, utställningar, utflykter och sportstävlingar.

Faciliteter

Vi strävar ständigt efter att bygga en vänlig, bekväm och säker atmosfär, så TUIASI studenter har till sitt förfogande ett brett utbud av faciliteter till utmärkta standarder. På campus, som är ett av de största universitetscampuserna i Rumänien, hittar du moderna bostadshus, en ny cafeteria med överkomliga priser, ett rådgivningscenter där eleverna är välkomna att njuta av nya erfarenheter genom personlig utveckling, professionella och frivilliga program som utvecklats av universitetet, idrottsanläggningar med specialpriser för studenter och gratis tvättstuga för TUIASI studenter.

Bibliotek

TUIASI biblioteket är etablerat som referens- och forskningsbibliotek och har ett centralt bibliotek och sex grenar. Det är erkänt som en av de vackraste i världen och integrerar ny teknik i traditionell inlärning och forskning.

Biblioteket har cirka en miljon volymer arkiverat enligt de internationella katalogiserings- och indexeringsmetoderna och stöder undervisning och forskning inom ett brett spektrum av ämnen inom teknik och teknik, vetenskap, ekonomi och juridik.

Boende och cafeteria

Liksom de flesta rumänska studenter som kommer från olika regioner i landet och många utländska studenter, kan du välja att bo på campus. Universitetsboende betyder 21 sovsalar på Tudor Vladimirescu Student Campus med 8 000 platser. Det finns också en ny och modern cafeteria där du kan äta god mat till billiga priser.

Hälsovård

Studenthälsovården (Policlinica Studenţească) erbjuder ett komplett utbud av medicinska tjänster till studenter och ligger på campus. Alla internationella studenter har tillgång till fria samråd från läkare och sjukhusbehandling.

Stad, campus och studentliv

Du studerar i Iaşi, hjärtat av Moldavien och en av de livligaste och mest livfulla städerna i Rumänien. Fantastiska platser, god lokal mat och bra nattliv som du omedelbart kommer att bli kär i. Du bor i 'Tudor Vladimirescu', en 8 000 student campus som är som en liten stad i staden. På campus har du allt du behöver: matsal med stor och otroligt billig mat, modernt gym, spelfält, kaféer, barer, klubbar, du heter det! Sovsalarna ligger inom gångavstånd från Iulius Mall (butiker, restauranger, 3D-biograf mm) och Palas nya och främsta affärs- och köpcentrum.

Förresten visste du att Rumänien har den bästa internethastigheten i Europa? Det rankas först på kontinenten och tionde i världen. Håll kontakten med vän och familj och sakna aldrig ett Facebook-inlägg, en Instagram-bild eller en tweet medan du är på campus.

Fritid och sport

Livet som TUIASI student handlar inte bara om arbete, kurser och forskning. Vi främjar en hälsosam livsstilserfarenhet genom sport och fritid, med två moderna och fullt utrustade gymhallar, sex lekplatser, gym och aerobic center, samt en plats där du kan spela fotboll, volleyboll och basket.

Platser

 • Iași

  Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron 67, 700050, Iași

  Frågor