Keystone logo
© Dark Frame - www.darkframe.pl
Lodz University of Technology

Lodz University of Technology

Lodz University of Technology

Introduktion

Lodz University of Technology ( TUL ) är ett av de största och bästa statliga tekniska universiteten i Polen placerat bland 15% av de bästa universiteten i världen och en stolt medlem av European Consortium of Innovative Universities. TUL grundades 1945 och har en stark tradition av ingenjörsutbildning och är välkänd över hela världen för sina framgångar inom forskning, vetenskap, utbildning och internationellt samarbete.

Över 10 000 studenter, varav cirka 10 % är internationella studenter, tar sina kandidat-, magister- och doktorsexamen vid 9 fakulteter och vid International Faculty of Engineering, som erbjuder över 65 utbildningar, inklusive över 25 som undervisas på engelska och franska. Dessutom erbjuds studenter möjligheten att göra dubbla diplomprogram, mobiliteter (inom och utanför EU) och banbrytande inom mikromodulerna för högre utbildning. För att utbilda yrkesverksamma inom naturvetenskap, ingenjörsvetenskap, teknik, management och företag används innovativa lärande- och undervisningsmetoder, bland många: utmaningsbaserat lärande, designtänkande och flipped education. Studenter får också praktiska möjligheter, särskilt delta i föreläsningar som drivs av experter inom vissa områden eller få företagsplacering i TUL :s partnerföretag t.ex. Amazon, Ikea eller TomTom som ligger i staden och dess närmaste region.

Med sitt 37 hektar stora campus i centrum av staden erbjuder TUL dessutom boende och gratis internetuppkoppling i 9 residenshallar. Minimerad pendlingstid ger utrymme för nöjen! Med nästan 75 studentklubbar är TUL en perfekt plats för studenter som har en passion för naturvetenskap och vill berika sina kunskaper. Universitetet välkomnar aktiva människor och stödjer olika studentinitiativ. Żak studentradiostation, sänder dygnet runt på 88,8 MHz, TUL :s kör har 40 år av kontinuerlig scennärvaro, medan simbassäng i olympisk storlek och 31 sportavdelningar kan intressera dem med höga doser energi.

Antagningar

Det finns två antagningar varje läsår.

 • I maj/juni - Antagning till masterprogram som börjar på sommarterminen (1 mars).
 • I december/januari - Antagning till kandidat- och masterprogram som börjar på vinterterminen (1 oktober).

En detaljerad agenda publiceras på universitetets webbplats några månader innan antagningen öppnar. Se vår hemsida för mer information om deadlines.

Hur man ansöker

 1. Vi ber dig att granska antagningsförfarandena noggrant innan du påbörjar din ansökningsprocess.
  Läs all information som ingår under fliken "Internationella kandidater". Där kan du hitta information om antagningsprocessen inklusive listan över obligatoriska dokument, tillgängliga kurser, studieavgifter, stipendier, språkkrav, etc.
 2. Skapa ett konto i vår antagningsportal. Senare, gå in i antagningsportalen alltid från adressen rekrutacja.p.lodz.pl. Välj 1:a/2:a examen och sedan "Jag är inte polsk medborgare";
 3. Fyll i alla personuppgifter och sedan kommer möjligheten att ladda upp dokument att avblockeras för dig;
 4. Ladda upp skanningar av alla nödvändiga dokument inom den tid som anges på vår webbplats;
  • Kom ihåg att dina dokument måste åtföljas av en apostille och/eller vara legaliserade och översatta till polska eller engelska av en edsvuren översättare.
  • Du kan ansöka till upp till 4 program .
  • Vänta på resultaten.

Stipendier och finansiering

 1. De bästa kandidaterna kan ansöka om studier utan terminsavgift (två platser på var och en av 10 fakulteter). Klicka på knappen nedan för mer information.
 2. Kandidater uppmuntras också att kontrollera polska statliga stipendier.

Ett socialt stipendium kan tilldelas en studerande/doktorand som befinner sig i en svår ekonomisk situation och vars månatliga nettoinkomst per person i familjen inte överstiger det belopp som anges i en separat kungörelse om storleken på enskilda typer av förmåner som överenskommits med Studentregeringen och Doktorandregeringen.

I särskilt motiverade fall kan en student/doktorand få ett förhöjt socialt stipendium.

Ett stipendium för personer med funktionsnedsättning kan tilldelas en student/doktorand med funktionshinderintyg, certifikat för funktionshinder eller certifikat enligt art. 5 och art-62 i lagen av den 27 augusti 1997 om yrkesinriktad och social rehabilitering och sysselsättning av funktionshindrade.

Stipendiets storlek beror på graden av funktionsnedsättning. En student/doktorand som hamnar i en tillfälligt svår livssituation kan få stöd.

Rektors stipendium för studerande kan tilldelas en studerande som uppnått framstående akademiska resultat, har vetenskapliga eller konstnärliga prestationer eller idrottsprestationer i tävling åtminstone på nationell nivå.

Stipendiet kan tilldelas

 1. En student antagen till det första studieåret det år då han avlägger Matura-examen och som uppfyller minst ett av följande villkor:
  Varje utländsk student som antas till TUL kan bo i en av 9 studenthallar. Bara 2 minuters promenad från campus. Kostnaden för boende i enkel- och dubbelrum är cirka 150 euro per månad. För information om boende, se vår hemsida.
  • Är en vinnare av en internationell olympiad eller en vinnare eller finalist i en olympiad på central nivå som avses i utbildningssystemets bestämmelser,
  • Är en aktuell medaljör i åtminstone en idrottstävling för titeln polsk mästare i en viss sport som avses i bestämmelserna i sportlagen;
  • En student som uppnått enastående akademiska resultat. Masterstudenter kan ansöka om detta stipendium på sitt första studieår medan kandidatexamen först efter sitt första studieår.
  • En studerande på grundnivå eller avancerad nivå som under föregående läsår (före ansökningstillfället) hade vetenskapliga eller konstnärliga prestationer, eller idrottsprestationer i tävling åtminstone på nationell nivå, bedömd enligt de principer som beskrivs i föreskrifterna. .
  • Studieavgifterna är konkurrenskraftiga och betydligt lägre än i andra EU-universitet. Studieavgifter varierar från 500-2000 USD per termin. Se vår hemsida för mer information om studieavgifter. (Majoriteten av utbildningarna på engelska kostar 2000 USD per termin. Det finns två terminer varje läsår);
  • Ansökningsavgiften per studieprogram är endast 85 PLN* (ca 20 euro) och kandidater kan ansöka om upp till 4 utbildningsprogram vilket ökar deras chanser att komma in;
   *150 PLN om du ansöker om en kandidatexamen i arkitektur/ BA i design/ BSc i industriell design och måste göra teckningsprovet på campus och 100 PLN för kandidater till avancerad nivå, som är skyldiga att avlägga ett inträdesprov - en intervju på nätet.
 2. Livet i Polen är överkomligt och kostar mycket mindre än i andra EU-länder. Dessutom är livet i Lodz, även om det är den fjärde största staden i landet, billigare än i andra. För mer information kontakta universitetet.

De viktigaste förändringarna

 • Metoden för att ansöka om förmåner - stipendier kommer att delas ut på terminsbasis;
 • Förändringar har införts i katalogen över prestationer som ingår i rektorsstipendiet.

Ranking

I 2023 års ranking av universitet av utbildningstidningen "Perspektywy",

 • Lodz University of Technology tog femte plats bland tekniska universitet.
 • Nionde plats bland offentliga universitet i Polen. Det är också det fjärde mest utvalda universitetet i Polen enligt rapporten från utbildnings- och vetenskapsministeriet.

Förra året klassades Lodz University of Technology i alla fyra av de mest prestigefyllda internationella rankningarna.

 • Bland 32 polska universitet i den internationella Times Higher Education World University Ranking
 • Bland 19 polska universitet i QS World University Ranking
 • 37 inkluderade i US News Best Global Universities Ranking
 • I ShanghaiRankings globala rankning av akademiska ämnen, är listad i disciplinen energivetenskap och teknik.

För andra gången ingick Lodz University of Technology i THE Impact-rankingen, som fokuserar på universitetets verksamhet när det gäller att implementera de 17 hållbara utvecklingsmålen.

 • TUL fick högsta betyg för aktiviteter som syftar till att nå mål 8.
 • Ekonomisk tillväxt och anständigt arbete, gå in på den globala TOP 200 och ta förstaplatsen i landet.
 • Det rankas också först bland polska universitet i mål 17.
 • Partnership for Goals, att vara i den globala TOP 300. I mål 9. Innovation, Industry, Infrastructure är TUL i TOP 400.

Platser

 • Łódź

  Stefana Żeromskiego, 116, 90-924, Łódź

Frågor