Keystone logo
Tallinn University of Technology

Tallinn University of Technology

Tallinn University of Technology

Introduktion

TALTECH - DÄR HÅLLBAR DIGITAL FRAMTID GÖS!

Varför TalTech?

SOLID anseende OCH INTERNATIONELL STUDIERFARENHET

● TalTech grundades 1918 och har ca. 9000 studenter (10 % är internationella), vilket gör det till det största och ett av de mest internationella universiteten i huvudstaden.

placerad bland de 3 % bästa av de globala universiteten ( QS World University Rankings ) och topp 2 % inom specifika områden, som teknik, teknik och företagsekonomi.

● Medlemskap i EuroTeQ-nätverket ger våra studenter tillgång till kurser vid andra högst rankade tekniska universitet i Europa.

UNIKA PROGRAM OCH HANDS-ON PRAKTISKA STUDIER

● Unika och internationellt erkända program och modern inlärningsmiljö skapar läroplaner som är skräddarsydda för att möta de senaste kraven på arbetsmarknaden . Vi engagerar aktivt erfarna praktiker från den privata sektorn i processen.

● På TalTech implementerar vi utmaningsbaserat lärande , löser verkliga problem och utvecklar färdigheter som är nödvändiga för dagens dynamiska värld.

Moderna laboratorier och faciliteter väntar studenter på vårt gröna och smarta campus. Här testas och implementeras spjutspetsteknologier dagligen. Vårt campus är också hem för över 50 högteknologiska företag.

VIBRANT STUDENTLIV OCH SPORTSAMMENSKAP

● TalTech är välkänt för sitt aktiva studentliv, med nästan 40 olika studentorganisationer involverade i allt från satellitbyggnation till större evenemangsorganisationer. Varje student har möjlighet att upptäcka sin passion och få värdefull erfarenhet av att lära sig hur man hanterar ett företag eller ett projekt.

Idrottsanläggningar i världsklass och en levande idrottsgemenskap bidrar till en berikande studentupplevelse.

● Vår omfattande och aktiva alumngemenskap med över 70 000 utexaminerade över hela världen förbättrar studieresan, erbjuder värdefulla kontakter och öppnar upp för lovande framtidsutsikter för varje student på TalTech.


STUDIER PÅ TALTECH:

TalTech erbjuder 4 kandidat- och 12 masterprogram (på engelska) inom följande områden:

● Informationsteknik (inklusive cybersäkerhet och e-förvaltning)

● Business and Governance (inklusive MBA, juridik och teknologistyrning)

● Ingenjörsvetenskap

● Maritim vetenskap

Alla program är internationellt erkända och ger högkvalitativ utbildning genom att kombinera fördjupade studier och kreativa laborationer. På så sätt kan du få den bästa praktiska upplevelsen för din utbildning och karriär.

Studier för EU/EES-medborgare är undervisningsfria (förutom vid Handelshögskolan). Dessutom finns ett antal stipendier tillgängliga. År 2024 delas en rekordsumma på en halv miljon euro ut av TalTech Development Fund för att stödja våra studenters studier.

Ranking

TalTech grundades 1918 och rankas i topp 3% av världens bästa universitet (QS World University Rankings). Det är det enda tekniska universitetet i Estland och rymmer cirka 10 000 studenter, varav 14% är internationella studenter från över 100 olika länder.

Antagningar

Admission start and deadlines

 • 1 februari 2024 – Inträdet öppnar
 • 1 april 2024 – Sista ansökningsdag för icke-EU-medborgare
 • 1 maj 2024 – Sista ansökningsdag för medborgare från OECD-medlemsstater, Georgien, Ukraina och kandidater utanför EU som är bosatta i Estland på laglig grund
 • 1 juni 2024 – Sista ansökningsdag för medborgare från EU/EES-länder och Schweiz
 • 1 augusti 2024 – Sista ansökningsdag för finska, lettiska och litauiska medborgare som ansöker om program vid Handelshögskolan

Campus funktioner

Våra sovsalar har totalt cirka 2200 boendeplatser. De flesta av våra byggnader ligger på TalTech campus, i närheten av universitetsbyggnaden. Studentrummen erbjuder det bästa boendet under dina studier! De flesta av våra sovsalar ligger nära universitetsbyggnader, bara 5 till 7 minuters promenad bort.

  Stipendier och finansiering

  TalTech erbjuder en rad stipendier för internationella studenter från EU, EES och utanför, som vill göra sina kandidat- och masterprogram vid Tallinn University of Technology . EU/EES-medborgare är befriade från terminsavgifter om de antas till något ingenjörs-, IT- eller naturvetenskapsprogram. Alla medborgare som ansöker om kandidatprogram på engelska är berättigade till ett antal avstående stipendier och prestationsstipendier, samt ett stipendium för medaljtagare i internationella olympiader för ämnesfärdighet. Sökande till masterprogram är också berättigade till ett antal undervisningsbefrielse- och prestationsstipendier, såväl som estniska nationella stipendier. Estlands utrikesministerium erbjuder också ett stipendium till sökande till vissa masterprogram på engelska.

  För mer information om stipendier, besök universitetets webbplats.

  Campusliv och faciliteter

  TalTech tillhandahåller studentrådgivning för att hjälpa studenter att bli framgångsrika i sina studier. Centret erbjuder information, rådgivning, utbildning, konsultation och samarbete, samt yrkesvägledning och psykologisk rådgivning för att stödja de studenter som har studierelaterade och personliga svårigheter. TalTech-biblioteket ligger i mitten av universitetsområdet, vilket gör det till en bekväm plats för att studera och koppla av mellan föreläsningarna. Den erbjuder femhundra olika läs- och studieplatser och tillhandahåller datorer för sina användare på varje våningsplan. På campus finns även utskrifts-, kopierings- och scanningstjänster, samt bankomat, skåp, självbetjäningstvätt, cafeterier och matsalar.

  Varje fakultet inom TalTech har sitt eget studentråd. Studentråd står upp för studenternas välbefinnande inom sin fakultet, samt håller dem informerade och ser till att varje år blir minnesvärt. De har aktiv kontakt med dekanus kanslier och de anordnar evenemang för studenterna. TalTech-studenter behöver inte åka till centrum för att leta efter kul. Istället kan de hitta den i TalTech Studenthus! Studenthuset är ett bra ställe att tillbringa din fritid för att studera eller så kan du hyra rum för olika tillfällen. Våra lokaler är avsedda att användas för att organisera konferenser, workshops, fester eller sammankomster, eller för studier eller grupparbete. Bland några av de berömda studentevenemangen är: Internationell middag, Opening Bash, Summer Games och mer. Det finns också ett antal lokala och internationella organisationer tillgängliga för studenter att gå med. Bland dem: ESN, AEGEE, BEST, Formula Student Team, Marketing Club, Robotics Club, Debate Society med flera.

  Antagningskrav för programmet

  Visa ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemang.

  Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.

  Platser

  • Tallinn

   Tallinn University of Technology, Ehitajate tee 5, 19086, Tallinn

  Frågor