Keystone logo
Turiba University

Turiba University

Turiba University

Introduktion

Välkommen till det största privata universitetet i de baltiska staterna!

Turiba University är en av de ledande privata högre utbildningsinstitutionerna i Lettland , med stabila traditioner och en tydlig vision om ett gemensamt europeiskt utbildningsrum. Turiba grundades 1993 och är stolt över sina mer än 3500 studenter, 15 000 alumner, moderna föreläsningssalar, bibliotek, studentcampus - vandrarhem och stora idrottshall.

Turiba University erbjuder studier inom affärs-, turism-, kommunikations- och IT- områden. Turiba University erbjuder också ett brett utbud av möjligheter att skaffa kunskap och erfarenhet utomlands - ERASMUS-program, dubbelexamen och bilaterala utbytesprogram.

Universitetet är internationellt orienterat; Det finns cirka 1 000 internationella studenter från 45 länder och många internationella föreläsare och gästföreläsare. Vi erbjuder en mångkulturell och vänlig miljö för alla kulturer och alla individer.

Turiba har 3 fakulteter och 1 studieavdelning:

 • Företagsekonomi (instruktioner för företag, logistik och kommunikation)
 • Internationell turism
 • Datorsystem
 • Lag

Varför välja studier vid Turiba University ?

 • Högkvalitativa och världserkända studier vid ett ledande privat universitet i de baltiska staterna
 • Stipendiemöjligheter, ERASMUS och dubbla examensprogram
 • Praktiskt inriktade studier och praktikmöjligheter
 • Studier i en mångkulturell och vänlig miljö
 • Internationell ackreditering och världsomspännande erkända examina
 • Modernt campus, bekväm studie och boendemiljö
 • Trygg och säker miljö
 • Personligt förhållningssätt till varje student från professorer och personal
 • Studier i Riga, den största staden i de baltiska staterna, som är Baltikums ekonomiska och kulturella centrum

Praktiska studier

Turiba är ett praktiskt inriktat universitet eftersom praktiska studier utgör 60 % av studietiden, medan teori utgör 40 %. Föreläsare är fältprofessionella med en bred erfarenhet som, förutom teori, ger en inblick i det aktuella områdets värld. Du kommer att ha praktik och få arbetslivserfarenhet under dina studier varje år under våren och sommaren. Du kan välja ditt praktikföretag i Lettland eller utomlands. Studenter kan också få ERASMUS-stipendier om de deltar i en praktik utomlands.

Sysselsättnings möjligheter

Turiba University har fått erkännande från arbetsgivare och är rankat bland de mest erkända universiteten. 99,61 % av de utexaminerade är anställda – det är den högsta sysselsättningsgraden bland lettiska universitet; dessutom arbetar mer än 80 % av universitetsstudenterna under sina studier.

Våra alumner arbetar och studenter är praktikanter i välkända nationella och internationella företag och organisationer . Turismfakulteten samarbetar och akademiker arbetar på Booking.com, Radisson Hotels, Accor Group Hotels och Kempinski Hotels. IT-fältstudenter är anställda av så välkända IT- och teknikföretag som Accenture, Tieto Latvia, Visma Enterprise och Envirotech. Kommunikationsalumner arbetar i de viktigaste kulturorganisationerna i Lettland, såväl som som statliga och statliga kommunikationsspecialister och som PR- och kommunikationschefer i stora nationella och internationella företag. Företagsprogramalumner är anställda som VD:ar i olika företag på nationell nivå (till exempel Riga International Airport, TET, Sakret och många andra) och driver även sina egna företag.

ackrediteringar

Turismprogram har tilldelats den prestigefyllda UNWTO (United Nations World Tourism Organisation) TedQual-ackreditering. Turiba University är det enda universitetet i de baltiska staterna och norra Europa som innehar denna prestigefyllda ackreditering.

Platser

 • Riga

  Graudu street 68

Frågor