Keystone logo
University Of Evry Val D'Essonne - UEVE

University Of Evry Val D'Essonne - UEVE

University Of Evry Val D'Essonne - UEVE

Introduktion

University of Evry erbjuder utbildning i de flesta discipliner (exklusive hälsa) från kandidatexamen till doktorsexamen. Det utvecklar också yrkeskurser i nära anslutning till den socioekonomiska världen, vilket snabbt höjer den till den första rankningen av franska universitet när det gäller antalet lärlingsstudenter i högre utbildning.

Från början sätter det detta dubbla krav. Den första har internationell omfattning: att stödja våra laboratorier för att vara på högsta världsnivå i sina specialiteter samtidigt som de utbildar generationer av framtida forskare genom forskning. Den andra omsätter vårt sociala ansvar till handling: delta i ungdomars frigörelse genom högre utbildning och göra dem medborgare och akademiker, redo att integreras i samhället och yrkesvärlden, enligt republikanska principer.

University of Evry är helt integrerat i University of Paris-Saclay som en associerad medlemsuniversitet. Detta universitet associerar också UVSQ (University of Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines), 4 grandes écoles, Institute of High Scientific Studies och 6 nationella forskningsorganisationer. I den sydvästra regionen Ile-de-France är dess syfte att bygga ett intensivt forskningsuniversitet i världsklass (15% av forskningen i Frankrike) och stärka tillgången till högre utbildning för så många människor som möjligt. De allra flesta av våra magisterexamen och hela vår doktorsexamen är nu graderade som "Université Paris-Saclay."

Platser

  • Courcouronnes

    Boulevard François Mitterrand,23, 91000, Courcouronnes

    Frågor