Keystone logo
Université Francophone du Congo

Université Francophone du Congo

Université Francophone du Congo

Introduktion

Franskspråkiga University of Congo "UFRACO" Goma

Den franskspråkiga University Kongo ligger i provinsen Nordkivu i Goma, Demokratiska Répulique Kongo. det rör sig i LMD-systemet.

Mutationer politik av afrikanska samhällen sociala och utmaningarna på horisonten för hela den afrikanska kontinenten kräver att var och en består stimuleras och värderas intellektuella debatter, de gammaldags förslag och idéer om konfrontation och mest effektiva . I denna oåterkalleliga svarvning av globalisering vi går in nu, alla folk är i varierande grad, omfattas av samma begränsningar och möjligheter och kallas, med mer eller mindre brådskande att fastställa konkreta svar på specifika utmaningar, att bidra att formulera en universell svar på gemensamma utmaningar.

Efter FN, Afrikanska unionen år 2006 lanserades en andra decenniet för utbildning, eftersom utbildning är det viktigaste spak som gör det möjligt för Afrika att sträva efter ett annat öde än den redan allmänt förutspås i flera rapporter internationella experter. Afrika är sjuk från en brist på kunskap och innovation. Den kunskapsbaserade ekonomin kommer att vara hjärtat i internationella frågor under de kommande årtiondena.

Framväxten av ett kunskapssamhälle i världen innebär stora utmaningar inom högre utbildning och forskning i Afrika och vad som är mer i Demokratiska republiken Kongo. Universitetet uppfattas som en miljö diplom inte längre den traditionella monopol på produktion av eliter. Det är själv fast i de många dysfunktioner som hindrar den från att vara en plats för integration i samhället och att ifrågasätta nuet och framtiden. Den grundläggande orsaken förtjänar att vara helt utvilad för utmaningar.

De akademiska banor visar dödläget är den akademiska institution överväldigad av allt ont. Grundtanken är att anpassa kraven på kvalitet, modernitet och konkurrenskraft som markerar dagens akademiska och vetenskapliga förändringar i nationell och internationell nivå.

MÅL OCH MÅL FÖR franskt universitet Kongo.

Motto UFRACO: "Frihet, sanning Science" (Libertas Veritas Scientia)

Ämne: utbilda män och kvinnor kompetenta och ansvarsfulla, kunna utöva sin dom att agera därefter Utbildningen bör vara total, så fullständig som möjligt.

Det kommer att söka en utbildning och pedagogiska undervisning. Våra finalister, utanför den intellektuella utrustning som förvärvats kommer varhelst de passerar, för att visa en exemplarisk moraliskt beteende och en kultur av livskunskap och etikett märkbar.

Den UFRACO kommer att använda alla till buds stående medel för att uppnå sina mål genom att intensifiera konferenser, seminarier, symposier, vetenskapliga möten. Och som ett universitet knuten till Bolognaprocessen, LMD-systemet, rörlighet sina studenter och dess lärare med andra universitet stuvade revisionssystem.

Platser

  • Goma

    44, Avenue KINSHASA, Q. MABANGA SUD, COMMUNE DE KARISIMBI, , Goma

    Frågor