Keystone logo
Universitas Gadjah Mada Master i stads- och regionplanering
Universitas Gadjah Mada

Master i stads- och regionplanering

4 Semesters

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Aug 2024

IDR 1 300 000 000 / per semester *

På Campus

* internationellt | ordinarie: IDR 13 000 000,00

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Magister Perencanaan Wilayah dan Kota (MPWK) eller Master Program in Urban and Regional Planning (MURP) etablerades 1994. Etableringen av MURP började med tanken att planering är oerhört nödvändig i landet och nationens utveckling; lusten att delta i att ge planeringsutbildning som skulle kunna sprida planeringsförmåga och tankesätt till samhället som kan påverka framtida utvecklings inriktningsbeslut; och vikten av mänskliga resurser och planeringskunskap för att stödja utvecklingen i planeringsstudier.

Fram till 2017 var namnet på utbildningsprogrammet Magister Perencanaan Kota dan Daerah (Masterprogrammet i stad och regionplanering). Namnet MURP överensstämmer med den terminologi som används i planeringsgemenskapen i Indonesien. Huvudkursens språk som används är indonesiska och engelska.

MURP syftar till hur man kan ge problemlösning till nuvarande problem samt bättre framtida fokus på fysisk planering. På grund av dess omfattande, relaterar MURP till andra studieområden. Stads- och regionplanering diskuterar vad planerare kan göra för att lösa problem med hjälp av fysisk planering och ingenjörskonst.

Magister Perencanaan Wilayah dan Kota – MPWK/MURP (Master Program in Urban and Regional Planning) strävar efter att producera akademiker som är profilerade i:

 1. Tjockleken på de rumsliga (aspekterna)
 2. Tonvikt på gemenskapsstrategi
 3. Färgen på problemlösningsrekommendationer baserat på det unika i varje planeringsfall
 4. Mer inriktad på (planering) genomförande
 5. Skapa kreativt och modigt - en personlig syn genom att tänka utanför boxen med strukturer innovativ planering och lösningar, och inriktad på framstegssprång (futuristiskt)

Programvaraktighet

Utexaminerad student på detta program kommer att tilldelas examenstiteln Master of Urban and Regional Planning (M.URP.) i början av 2018; tidigare civilingenjör (M.Eng.) inom stads- och regionplanering efter en akademisk period på 24 månader, bestående av 4 terminer (en termin motsvarar 6 månader) och en veckolång studentexamen (förprogram URP). Under de första 2 terminerna kommer föreläsningar och studio att genomföras, medan de sista 2 terminerna kommer studenterna att skriva sitt examensarbete.

Antagningar

Programresultat

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

 • Master of City and Regional Planning
  • Arlington, Amerikas förenta stater
 • Master's Degree in City Resilience Design and Management
  • Barcelona, Spanien
  • Sant Cugat del Vallès, Spanien
 • Master i fastighetsutveckling och planering
  • Sydney, Australien
  • Moore Park, Australien
  • + 2 Mer