Keystone logo
University of Hamburg, Institute of Law & Economics

University of Hamburg, Institute of Law & Economics

University of Hamburg, Institute of Law & Economics

Introduktion

University of Hamburg

Som norra Tysklands största forsknings- och läroanstalt och T YSKLAND tredje största universitet, Universität Hamburg kombinerar olika studiemöjligheter med framstående forskning. Det ger ett brett spektrum vetenskapligt med många tvärvetenskapliga möjligheter och bedriver samarbete med ett omfattande nätverk av bästa regionala, nationella och internationella institutioner. Universität Hamburg ägnas åt långsiktig stipendium och vetenskap och främjar hållbarhet forskning inom alla skolor.

Som en del av den federala Excellence Initiative fick Universität Hamburg tillstånd under 2007 för en Center of Excellence inom klimatforskningen: den KlimaCampus Hamburg är ett pedagogiskt centrum för klimatforskning och jordsystemvetenskap. Förutom "Klimat, jord, miljö," ytterligare särskilt framgångsrika viktiga forskningsområden är: materia och universum, struktur och funktion av biomolekyler, Neurosciences, flerspråkighet, Governance, kultur och teknik samt heterogenitet och utbildning.

Universität Hamburg erbjuder cirka 150 utbildningsprogram i följande sex skolor: School of Law; School of Business, Ekonomi och samhällsvetenskap; School of Medicine; Institutionen för pedagogik, psykologi och Human Movement; Institutionen för humaniora och Matematiska, informatik och naturvetenskap.

Dessutom flera museer och samlingar tillhör Universität Hamburg, såsom Zoologiska museet, Herbarium Hamburgense, geologiska-paleontologiska museum, den botaniska trädgården och Hamburg Planetarium.

Universität Hamburg grundades 1919 av lokala privatpersoner. Viktiga grundande siffror inkluderar Senator Werner von Melle och affärsman Edmund Siemers. Nobelpristagare som Otto Stern, Wolfgang Pauli och Isidor Rabi var aktiva vid Universität och många andra välkända forskare såsom Ernst Cassirer, Erwin Panofsky, Aby Warburg, William Stern, Agathe Lasch, Magdalene Schoch, Emil Artin, Ralf Dahrendorf och Carl Frierich von Weizsäcker, för att nämna några, undervisade här.

Institute of Law & Economics

Institutet som ett forskningscentrum började med den teoretiska analysen av civilrätten mer än 40 år sedan. Idag institutet tillämpar de instrument som tillhandahålls av den ekonomiska analysen av lagen att de flesta aspekter av det rättsliga området, inklusive offentlig och internationell rätt.

Under de senaste åren har den empiriska analysen av rättsliga normer blivit allt viktigare för området för ekonomisk analys av lagen. I detta avseende även medlemmarna i institutet bidrar till vetenskaplig innovation med spetsforskning.

Huvuduppgiften för institutet är att främja tvärvetenskaplig undervisning och forskning inom juridik och ekonomi med särskild inriktning på den ekonomiska analysen av civilrätten. VD är Prof. Dr. rer. pol Thomas Eger.


Institutet leder som en del av den juridiska utbildning, specialområde "Economic Analysis of Law" och administrerar forskarutbildningen "European Master i juridik och ekonomi" samt "Graduate College för juridik och ekonomi". Dessutom, Institutet för lag och ekonomi deltar i det internationella forskarutbildningen "Europeiska doktorsexamen i juridik och ekonomi".

Platser

 • Hamburg

  Johnsallee 35 Hamburg, D-20148 DE

  • Barcelona

   Barcelona, Spanien

   Program

    Institutionen erbjuder även:

    Frågor