Keystone logo
© DDStudio
UiT The Arctic University of Norway

UiT The Arctic University of Norway

UiT The Arctic University of Norway

Introduktion

UiT Norges arktiska universitet är det tredje största i Norge och det nordligaste universitetet i världen. Dess läge i utkanten av Arktis innebär ett uppdrag. Arktis är av ökande global betydelse. Klimatförändringar, exploatering av arktiska resurser och miljöhot är ämnen av stor allmän oro och som Tromsö universitet är särskilt intresserade av. På UiT The Arctic University of Norway kan du utforska globala frågor från ett närbildsperspektiv.

Knowlege överst i världen

UiTs studieportfölj täcker alla klassiska ämnesområden från hälsovetenskap, samhällsvetenskap, utbildning och humaniora, vetenskap och teknik till ekonomi, juridik, socialt arbete, turism, sport och konst.

UiT: s nyckelforskning fokuserar på den polära miljön, klimatforskning, ursprungsbefolkningen, freds- och konflikttransformation, telemedicin, medicinsk biologi, rymdfysik, fiskerivetenskap, marin bioprospektering, lingvistik och beräkningskemi.

UiT: s centrum för avancerade studier inom teoretisk språkvetenskap, CASTL och CTCC, Centrum för Teoretisk och Kompetent Kemi, har båda utsetts till norska Utbildningscenter. År 2002 utsågs Tromsø-baserade NST, Norska Center for Telemedicin, till ett samarbete för världshälsoorganisationen.

ARCTOS-nätverket vid fakulteten för biovetenskap, fiske och ekonomi är ledande inom forskning om marina arktiska ekosystem och en viktig partner för Norsk Polarinstitut i Tromsø. Institutionen för fysik fokuserar på norrsken och rymdforskning. Alla dessa institut har högt internationellt rykte.

Universitetet är en del av FRAM - High North Research Center for Climate and the Environment (Fram Center) i Tromsø. Den internationella konferensen Arctic Frontiers inbjuder varje januari forskare, politiker och företagsrepresentanter att diskutera arktiska frågor över disciplinära gränser. Arktiska rådets sekretariat finns i Fram Center. Forskare från universitetet och Fram Center är involverade i flera internationella program från Arktiska rådet.

Ett internationellt nav

Universitetet i Tromsø har genomgått tre sammanslagningar. Den 1 januari 2009 slogs UiT samman med University College i Tromsø och den 1 augusti 2013 med University College of Finnmark. Den senaste sammanslagningen skedde den 1 januari 2016 med både University College of Harstad och University College of Narvik.

Efter sammanslagningen har UiT blivit ett universitet med flera campus spridda över Nordnorge. Huvudcampuserna finns i Tromsø, Alta, Narvik och Harstad, med mindre avdelningar i städerna Mo i Rana, Hammerfest och Kirkenes. Antalet studenter och studieprogram ökar på grund av denna sammanslagning. Det nya universitetet har blivit en ännu viktigare drivkraft för Nordnorge och internationellt samarbete i nordområdena.

Varför UiT?

UiT är verkligen arktiskt

UIT är det nordligaste universitetet i världen. Vårt läge vid kanten av Arktis innebär ett uppdrag. Arktis är av ökad global betydelse - klimatförändringar, utnyttjande av arktiska resurser och miljöhot är ämnen som är mycket angelägna för allmänheten och som UiT är särskilt intresserade av.

Inga studieavgifter

UiT erbjuder alla studenter en tydlig fördel jämfört med många universitet runt om i världen: det finns inga studieavgifter för internationella studenter att studera vid UiT i Norge.

Studentlivet vid UiT

Genom att utnyttja UiTs bästa möjligheter kan du skapa den bästa studentupplevelsen för dig och nå din fulla potential genom akademiskt stöd, idrottsklubbar och våra olika studentorganisationer på våra campus.

Studera på engelska vid UiT

De senaste åren har det ökat antalet internationella studenter som vill studera vid UiT. En av anledningarna till detta solida rykte kommer från det faktum att UiT erbjuder en mängd olika kurser och program på engelska. Följaktligen kräver inträde inte bevis på norskkunnskaper.

Bygga broar

Bygga broar genom internationalisering hemma och utomlands. Internationellt samarbete är en förutsättning för att UiT ska erbjuda enastående utbildning och världsledande forskning för studenter, praktikanter, forskare, akademiska grupper och personal från våra partneruniversitet.

Forskningsintensiv och högkvalitativ inlärningsmiljö

Vårt centrala läge i nordområdena, vår breda och mångsidiga forsknings- och studieportfölj och våra tvärvetenskapliga kvaliteter gör oss unika för att möta framtidens utmaningar. Som student vid UiT lär du dig av lärare som är stolta över att sätta sitt prägel på ämnet de undervisar i ett fördelaktigt förhållande mellan lärare och studenter 1: 8.

Stadsliv - vild natur

The Arctic Adventurer - Har du det i dig?

Vi har olika fantastiska studieplatser i Alta, Harstad, Narvik, Tromsø och Svalbard. Utforska platserna för att upptäcka vad var och en har att erbjuda, från program, äventyr, musik och konst till nattliv och aktiviteter.

Statistik

15500 studenter och 3300 anställda studerar och arbetar påUiT The Arctic University of Norway. Undervisningen är forskningsbaserad. Uit: s åtta fakulteter erbjuder, trots engagemang för nordliga frågor, ett brett utbud av studieprogram. Det akademiska samfundet i Tromsø är mycket internationellt. Mer än 20% av den akademiska personalen och 10% av studentkåren kommer från utlandet. Universitetet erbjuder mer än 20 Engelska undervisade magisterprogram, och alla fakulteter erbjuder engelska undervisade kurser på både kandidat- och magisternivå.

UiT The Arctic University of Norway är en grundande medlem av University of the Arctic, ett internationellt nätverk av 160 studie- och forskningsinstitutioner i den cirkumpolära regionen. Men universitetet samarbetar med alla delar av världen. 200 internationella avtal säkerställer ett aktivt akademiskt utbyte av studenter och personal med partnerinstitutioner över hela världen.

  Campus funktioner

  Studentboende

  Arctic Student Welfare Organization har några av de bästa och prisvärda boende- och cateringfaciliteterna på uIT, ger en perfekt bas för dina studier och en plats att koppla av med vänner.

   Platser

   • Tromsø

    Hansine Hansens veg 18, , Tromsø

   • Kirkenes

    Rådhusgata 8, 3.etg, , Kirkenes

    • Hammerfest

     Elsa Semmelmanns vei 1, , Hammerfest

     • Harstad

      Havnegata 5, , Harstad

      • Narvik

       Lodve Langes gt. 2, , Narvik

       • Bardufoss

        Bardufoss lufthavn, , Bardufoss

        • Bodø

         Universitetsalléen 11, , Bodø

         • Mo i Rana

          Nytorget 5, , Mo i Rana

          • Longyearbyen

           Longyearbyen, Svalbard

           • Alta

            Follums vei 39, 9510, Alta

            Frågor