Master i datavetenskap
Tromsø, Norge
VARAKTIGHET
2 Years
SPRÅK
Engelsk
TEMPO
Heltid
ANSÖKNINGSTIDEN
Sista ansökningsdag för begäran
TIDIGASTE STARTDATUM
Begär tidigaste startdatum
STUDIEAVGIFTER
Begär studieavgifter
STUDIEFORMAT
På Campus
* inga studieavgifter för internationella studenter
Introduktion
Datavetenskap omger oss överallt i vardagen, till exempel internet och mobiltelefoner. Programmet är mycket praktiskt och experimentellt, där studenterna lär sig att designa, utveckla och programmera avancerade datasystem. All undervisning kommer att hållas på engelska, och programmet har studenter från hela världen.
Programbeskrivning
- Längd: 2 år
- Poäng (ECTS) : 120
- Antagningskrav : Kandidatexamen i datavetenskap eller liknande kvalifikationer, med huvudämne i datavetenskap (minst 80 hp)
- Examensnamn : Civilingenjör i biomedicin
- Ansökningskod :
- Norska och nordiska sökande: 4008
- Internationella sökande: 2017
Programmet ger dig en solid grund i datavetenskap, kombinerat med en djupare och mer detaljerad förståelse och färdigheter inom ditt valda specialiseringsområde i masteruppsatsen.
Programmet består av fyra obligatoriska kurser i datavetenskap, totalt 40 högskolepoäng och 20 högskolepoäng valbara kurser. Valbara kurser kan vara inom ämnen som ekonomi, ledning, psykologi och entreprenörskap. Programmet avslutas med en masteruppsats om 60 hp. Examensarbetet kan också göras i samarbete med ett externt IT-företag.
Eftersom studieprogrammet är mycket experimentellt med många praktiska programmeringsövningar och laborationer läggs tonvikt på att studenterna förvärvar datavetenskap och ingenjörskunskaper. Datavetenskapskurserna är direkt kopplade till den pågående forskning som den akademiska personalen vid institutionen genomför.
Antagningar
Läroplan
Programmets struktur
Term | 10 krediter | 10 krediter | 10 krediter |
Första termin (höst) | INF-3200 Grunderna för distribuerade system | INF-3201 Parallell programmering | Valfri kurs |
Andra terminen (vår) | INF-3203 Avancerade distribuerade system | INF-3701 Avancerade databassystem | Valfri kurs |
Tredje terminen (höst) | INF-3990 Magisteruppsats i datavetenskap | INF-3990 Magisteruppsats i datavetenskap | INF-3990 Magisteruppsats i datavetenskap |
Fjärde terminen (vår) | INF-3990 Magisteruppsats i datavetenskap | INF-3990 Magisteruppsats i datavetenskap | INF-3990 Magisteruppsats i datavetenskap |
Undervisning och bedömning
För att slutföra programmet fram till magisterexamen krävs motivation och målinriktad arbetsinsats. För att uppnå lärandemålen för studieprogrammet, studenter måste förvänta sig att spendera mer än 40 timmar i veckan i studien från studiestart, inklusive föreläsningar, grupptimmar, laboratoriearbete, och självlärd självstudie.
Programmet erbjuder ett varierat undervisningsprogram medan de flesta kurser är intensiva och projektorienterade. I föreläsningar undersöks teori och akademiska teman. I grupparbetet förväntas studenterna vara aktiva i diskussioner om frågeställningar inom ämnet. Studenterna arbetar i laboratorier där obligatoriska uppgifter löses för att förvärva praktiska färdigheter i att designa, bygga och underhålla datorsystem, antingen individuellt eller i team med andra studenter.
Förutom att samarbeta med andra informatikstudenter kommer studenterna också att arbeta med personer som har kunskap inom andra områden. För att träna detta är det viktigt att studenten tar en aktiv roll, är närvarande och bidrar till lärandemiljön, både i organiserad undervisning och annars under de veckor där studenterna samarbetar och till stor del lär av varandra.
All akademisk personal som undervisar i utbildningen är aktiva forskare i olika forskningsprojekt. Kurserna baseras på relevant forskning och är relaterade till institutionens forskningsverksamhet. Som student kommer du att kunna delta i projekt i forskningslaboratorierna på vägen. Särskilda läroplaner och examensarbeten är ofta en del av en större projektkontext, i en arbetsgemenskap i en forskargrupp. I arbetet med dessa uppgifter ges individuell vägledning av institutionens akademiska personal.
Tillgång till fortsatta studier
Efter avslutad utbildning, studenter kan vara kvalificerade för antagning till en doktorsexamen. program i naturvetenskap, beroende på tillfredsställande betyg i magister- och kandidatexamen. Doktorandprogrammet i vetenskap erbjuds på uIT.
Utbyte
Utbytesvistelser vid andra utbildningsinstitutioner i Norge eller utomlands kan enligt överenskommelse ingå i programmet. Institutionen för datavetenskap har ämnesspecifika utbytesavtal (Erasmus +) med flera universitet i Europa där avtalen med Tekniska universitetet i München, Tyskland och Vrije Universiteit Amsterdam, Nederländerna rekommenderas.
Studenter kan genomföra en utbytesvistelse under studiens andra termin. De kurser som planeras vara slutförda under utbytesperioden måste vara förhandsgodkända i samråd med institutionen. Institutionen kommer i varje enskilt fall att bedöma hur och i vilken utsträckning externa kurser kan ersätta obligatoriska ämnen i studentens utbildningsplan vid uIt.
Studenter som vill genomföra en utbytesvistelse som en del av utbildningen ska kontakta institutionsadministrationen i god tid innan avresan, senast terminsstart på terminen före avgång. De förhandsgodkända kurserna ingår som en del av studien vid uIT. Om studenten inte fullgör det förhandsgodkända arrangemanget kan detta leda till förlängd studietid.
Arbetsmängden ska vara representativ för den period under vilken studenten är på utbytesvistelser.
Programresultat
Lärandemål
För varje program vid uIT finns det uppsatta mål för kunskap, analytisk förståelse, Kompetens, och kompetenser som en student har nått i slutet av studierna.
Kunskap
Kandidaten har:
- en bred solid grund inom datavetenskap.
- betydande djup förståelse för ett utvalt område av specialisering.
- en djup förståelse för den senaste tekniken distribuerade och parallella programvaruarkitekturer.
- gedigen kunskap om risker och hot i datorsystem och deras relaterade säkerhetsåtgärder.
- en gedigen förståelse för system- och applikationsutveckling relevant för den valda specialiteten.
Kompetens
Kandidaten kan:
- arbeta självständigt med ett betydande icke-trivialt problem under en längre tidsperiod.
- analysera ett problem och planera hur man arbetar mot en lösning
- planera, organisera och utföra det arbete som krävs för att lösa problemet. Anpassa dig till ändringar och begränsningar.
- visa lösningens genomförbarhet genom att implementera viktiga delar.
- samla in och analysera relevanta mätvärden som kännetecknar problemet och lösningen.
- skriva en välstrukturerad och tydligt formulerad rapport som beskriver examensarbetet och reflekterar över dess resultat.
Allmän kompetens
Kandidaten:
- har ett intresse av fortsatt utveckling av datavetenskap som ett dynamiskt fält under påverkan av framsteg inom disciplinen, förändringar i teknik, och inom tillämpningsområden, affärsmodeller, och företag.
- kan kommunicera effektivt, muntligt och skriftligt, inom området och med allmänheten samt experter inom andra områden.
- kan bedriva livslångt lärande och utveckling.
- är medveten om relevanta sociala och etiska frågor och tillämpa denna medvetenhet på sitt professionella beteende.
Karriärmöjligheter
Framtidsutsikter för jobb
Efter examen med en magisterexamen i datavetenskap kan du arbeta över hela världen inom många olika branscher, till exempel IT, mobil, hälsa, undervisning, och olja. Arbetet är typiskt som systemutvecklare, ingenjörer, forskare eller konsulter, inom områden som webb, mobiltelefoner, datasäkerhet, dataspel, 3D- och filmanimering, sökmotorer, operativsystem, databaser och nätverk. Det är vanligt bland kandidaterna att inneha chefspositioner och att etablera sitt eget företag.