Keystone logo
UiT The Arctic University of Norway Master i teknik och säkerhet i nordområden
UiT The Arctic University of Norway

Master i teknik och säkerhet i nordområden

Tromsø, Norge

2 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

På Campus

* inga studieavgifter för internationella studenter

Introduktion

Detta studieprogram ger en omfattande förståelse för alla aspekter och utmaningar relaterade till både landbaserad och offshoreaktiviteter i en sårbar och hård miljö. Särskild uppmärksamhet ägnas åt tekniska och operativa lösningar samt säkerhetsrelaterade frågor. Inlärningsmetoder inkluderar lagarbete, individuellt projektarbete, föreläsningar och uppdrag, med målet att få en djup förståelse och behärska de rådande verktygen och teknikerna. Masterprogrammet erbjuder möjligheten att specialisera sig på risk och tillförlitlighet, automatisering eller nautisk vetenskap.

Programbeskrivning

 • Längd: 2 år
 • Poäng (ECTS) : 120
 • Antagningskrav : Se nedan
 • Examensnamn : Civilingenjör i teknik och säkerhet i nordområden
 • Ansökningskod :
  • Norska och nordiska sökande: 186 4021
  • Internationella sökande: 186 2037

Programmet är 2 år, 120 hp, heltidsstudier vid Institutionen för teknik och säkerhet. Det är ett tvärvetenskapligt program som bygger på ingenjörsvetenskap. Programmet fokuserar på de tekniska och säkerhetsrelaterade utmaningarna i samband med industriell verksamhet i nordområden. Studenterna introduceras för metoder och verktyg för att hantera avancerade, komplexa och integrerade tekniska system med avseende på drift och underhåll, tillförlitlighet och produktionssäkerhet, hälsa, säkerhet och miljörisker samt beredskap. Särskild uppmärksamhet ägnas havs- och offshoreverksamhet i den hårda och sårbara arktiska miljön.

Masterprogrammet erbjuder följande discipliner:

 • Risk och tillförlitlighet: Den fokuserar på kunskap och färdigheter inom risk- och tillförlitlighetsteori för komplexa system, avancerad användning av modellering, mjukvara och expertbedömning samt metoder och verktyg för att hantera och kontrollera risk och säkerhet för tekniska system.
 • Nautical Science: Den fokuserar på kunskap och färdigheter i teori och reglering av fartygets stabilitet vid normal och utmanande drift, hydrodynamik och miljökriterier för marina operationer och användning av avancerade navigationssystem i moderna fartyg.
 • Automation: Den fokuserar på kunskap och färdigheter i hantering av mätdata för att designa, analysera och/eller styra avancerade processer och implementering av integrerade automationslösningar med inbyggda system.

Antagningar

Läroplan

Programresultat

Karriärmöjligheter

Om skolan

Frågor