Keystone logo
Ulearn MSc Finance - (Coventry University)
Ulearn

MSc Finance - (Coventry University)

Coventry, Storbritannien

1 Years

Engelsk

Heltid, Deltid

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

På Campus

* att bli bekräftad

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Översikt

122644_Unknown.jpg

Utbildad för studenter som vill arbeta inom bank och investeringar, kan MSc finansiera dig hur finans påverkar affärer globalt.

Kursen syftar till att ge dig specialiserade ekonomiska färdigheter och kunskaper - allt från derivat, portföljteori till riskhantering, finansiell modellering och etisk ekonomi. Den är utformad för personer som bedriver finansrelaterade tjänster som vill kunna utvärdera den ekonomiska effekten på företag i en komplex, global miljö.

Coventry Business School är rankad som utmärkt av Eduniversal, en årlig rangordning av handelshögskolor i över 150 länder, och erbjuder branschstandardfaciliteter, inklusive vårt handelsgolv. Med hjälp av en rad marknadsledande programvaru- och datapaket, som Bloomberg, Datastream, Fitch-Connect och Thompson Reuters Eikon, kommer du att ha möjlighet att öva finansiell, statistisk och ekonometrisk analys och lära dig att tolka, utvärdera och kommunicera finansiell information i verkliga affärssituationer.

Denna kurs är erkänd eller ackrediterad av några av Storbritanniens ledande professionella finansiella organisationer inklusive Chartered Financial Analysts (CFA) Society of the UK och The Chartered Insurance Institute (CII).

Varför Coventry University?

Ett prisbelönt universitet, och vi är engagerade i att ge våra studenter en bästa möjliga upplevelse. Vi fortsätter att investera i både våra anläggningar och vår innovativa strategi för utbildning. Våra studenter drar nytta av branschrelevant undervisning och resurser och stöd som utformats för att hjälpa dem att lyckas. Dessa sträcker sig från våra moderna bibliotek och datoranläggningar till dedikerade karriärrådgivning och våra imponerande studentföreningsaktiviteter.

Kursinformation

Tyngdpunkten i denna karriärfokuserade och aktuella grad ligger på tolkning, utvärdering och kommunikation av finansiell information för strategiska och ledande ändamål.

Innehåll granskas och uppdateras regelbundet för att återspegla ny utveckling och yrkets krav, branschens behov och regeringens politik.

Vi kommer att sträva efter att hjälpa dig att utveckla en kritisk medvetenhet och förståelse för samtida finansiella frågor och teorier som rör företagsfinansiering, finansiell strategi, tillväxtmarknader och beteendefinansiering. Vi undersöker till exempel användningen av derivat som säkrings- / spekulativa verktyg och de problem de kan orsaka för företag.

Förbättra dina tekniska, analytiska och matematiska färdigheter, kommer du att utsättas för de verkliga ekonomiska praxis och tekniker du kommer att möta arbetar inom finansbranschen - genom investeringsprogramvara och databaser som Bloomberg och Datastream. Du bör lära dig att värdera finansiella tillgångar som aktier, obligationer och derivat samt utveckla ekonometriska färdigheter för att analysera tvärsnitts- och tidsseriedata.

Vi strävar efter att ge dig ett internationellt perspektiv på finansvärlden eftersom en rad moduler har ett internationellt fokus - som täcker riskhantering, tillväxtmarknader och företagsfinansiering.

Översikt

Under termin tre har du möjlighet att antingen bedriva traditionell forskning om ett ämne du väljer eller bedriva ett konsultprojekt i form av en praktik inom företaget, som en del av projektmodulen. Konsultmöjligheterna beror på tillgänglighet och en konkurrenskraftig ansökningsprocess, och ytterligare avgifter kan tillkomma.

Under din sista termin kommer du också att studera en modul utvecklad i samarbete med Chartered Management Institute (CMI), fokuserad på konsultverksamhet, vilket kan leda till en yrkeskvalifikation efter framgång. Professionell kvalifikation efter framgångsrik avslutning. Coventry Universitys ackreditering med CMI pågår för närvarande för de relevanta modulerna men granskas och övervakas ofta av CMI genom deras kvalitetssystem. Medan Coventry University hoppas och förväntar sig att dessa recensioner kommer att fortsätta att vara framgångsrika om de skulle lyckas, skulle denna relevanta modul i denna kurs inte längre ackrediteras och vi meddelar sökande och studenter så snart som möjligt.

moduler

Semester 1

 • Bokslut
 • Analys
 • derivat
 • Företagsekonomi
 • Kvantitativa metoder

Semester 2

 • Beteendefinansiering
 • Internationell riskhantering
 • Styrning, ansvarsskyldighet och etik
 • Institutionella investeringar

Semester 3

 • Projekt
 • Global Professional Development - Konsultverksamhet

122645_calculator-385506__340.jpg

stevepb / Pixabay

anställbarhet

Karriärmöjligheter

Denna Masters-kurs kan hjälpa till att leda karriärer inom finansiella tjänster, företagsfinansiering, finans- eller banksektorer.

Typiska roller kan omfatta finansiella planerare och controllers, skattmästare, börsmäklare, råvaruhandlare, kontanter och fondförvaltare, försäkringsjusterare och andra positioner inom bank och finans. Nyligen utexaminerade har arbetat för HSBC, Boeing och S

Som en del av projektmodulen finns det möjlighet att ansöka om praktikmöjligheter för att bidra till modulen. Vanligtvis varar dessa mellan 8 och 12 veckor, och tidigare har studenter arbetat på organisationer som Tarmac, Islamic Relief och Citizen's Advice. Dessa möjligheter är beroende av tillgänglighet och en konkurrenskraftig ansökningsprocess, även om vårt PG-anställningsteam kommer att vara tillgängligt för att hjälpa dig att säkra en (ytterligare avgifter kan komma att gälla för varje praktikmöjlighet).

Coventry University strävar efter att förbereda dig för din framtida karriär och ge dig en konkurrensfördel på kandidatarbetsmarknaden. Universitetets karriär- och anställbarhetsteam erbjuder ett brett utbud av supporttjänster som hjälper dig att planera och förbereda dig för din karriär.

Där våra akademiker arbetar

Nyligen utexaminerade har arbetat i olika roller, till exempel en finansiell planeringsanalytiker för City Bank Indonesia, Senior Finance Officer för Royal Jordanian Airlines och Financial Administrator för Bank of China.

Ingångskrav

Sökande bör ha en bra examen 2.2 eller högre inom en relevant akademisk disciplin, såsom ekonomi, redovisning eller ekonomi. Ansökningar från kandidater med relevant erfarenhet kommer att beaktas på individuell basis.

EU / internationella studenter

Engelska som främmande språk: Denna kurs kräver IELTS på 6,5 totalt, utan någon del lägre än 5,5. Pre-session engelska är tillgängligt vid behov.

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

 • Civilingenjör i miljöfaror och riskhantering
  • Nice, Frankrike
  • Cannes, Frankrike
  • + 4 Mer
 • Civilingenjör i ekonomi - Finans
  • Odense, Danmark
  • Sønderborg, Danmark
 • Civilingenjör i bank, finans och riskhantering
  • London, Storbritannien