Keystone logo
© Unica
Université Côte d’Azur (UniCA)

Université Côte d’Azur (UniCA)

Université Côte d’Azur (UniCA)

Introduktion

Université Côte d'Azur är ett nyligen skapat kluster av högskolor på franska rivieran som samlar de stora aktörerna inom högre utbildning och forskning i regionen. Université Côte d'Azur syftar till att utveckla en ny modell från 2100-talet för franska universitet, baserat på nya interaktioner mellan discipliner, en ny form av samordning mellan forskning, undervisning och innovation samt starka partnerskap med den privata sektorn och lokala myndigheter. I januari 2016 vann Université Côte d'Azur en prestigefylld "IDEX" -pris från den franska regeringen för sitt UCAJEDI-projekt och placerar det bland de 10 bästa världsklassens omfattande universitet i Frankrike.

Universitetet i det 21: a århundradet

Université Côte d'Azur består av 13 utestående institutioner, som arbetar tillsammans som EN UNIVERSITET. Vi utmanar oss själva på alla sätt. Vi bryter upp hinder på nästan alla områden. Vi går utöver gränserna. Vi söker det bästa av oss alla, det bästa av er, för att göra vår värld bättre.

UCA: s omfattning samlar alltså alla offentliga och privata enheter för högre utbildning och forskning, välkända och synliga på den internationella scenen, som finns på Côte d'Azur. Den innovativa karaktären hos dess distinkta samarbetspraxis kommer att skapa självorganiserande förutsättningar för excellens; det kommer att driva framväxten av framtida vetenskap, utbildning och innovation.

 • Université Nice Sophia Antipolis (UNS), forskningsintensiv, närvarande i alla internationella rankningar;
 • Två nationella forskningsorgan: CNRS och Inria, tvärvetenskaplig och emblematisk i digitalvetenskap;
 • En annan stjärna som ansluter sig till UniCA :s kluster är Côte d'Azur Observatory (OCA). Med cirka 450 anställda på fyra platser (Mont Gros och Valrose i Nice, Sophia Antipolis och Plateau de Calern-observatoriet). OCA, designad av Charles Garnier, har ett anmärkningsvärt arkitektoniskt och vetenskapligt arv, men långt ifrån att se till det förflutna, förblir det ett internationellt erkänt centrum för forskning inom geovetenskap och astronomi, tillsammans med precisionsmekanik, högpresterande datorcenter och virtuella observatorier.
 • Centre Hospitalier Universitaire (CHU) i Nice, ett ledande nationellt centrum för simulering och innovation inom hematologi, biologiska resurser och terapier som placerar grundforskare sida vid sida med medicinska forskare och ingenjörer.
 • EDHEC och SKEMA, två utestående Business Schools närvarande i alla internationella rankings; Närvaron av två företagsskolor, som presenteras i världsrankingen, ger utöver projektet deras utbildnings- och utbildningsverksamhet en kvalitetssäkringskultur
 • Ett konsortium av sex konstskolor, som är aktiva på den internationella scenen, består av företag i världsklass, garanterar originalets originalitet och kommer att öka kreativiteten i vår strategi. Sammantaget ger alla spelare ett unikt bidrag med högt mervärde och en ny dimension.
 • Centre National de Création Musicale, är ett av de sex nationella centrumen för fransk musikalisk skapelse. Dess uppgift är att sprida och främja repertoaren för nutidsmusik genom att använda sina aktiviteter huvudsakligen på fyra axlar: produktion, sändning, utbildning och forskning.
 • Ecole Nationale Supérieure d'Art Villa Arson, det är en unik nationell institution som är inriktad på samtidskonst. Det återförenas i en enda plats en konstskola, ett konstcenter, en konstnärsboende och ett specialiserat bibliotek. Byggnaden har listats Patrimoine du XXe siècle
 • Sustainable Design School (SDS), utforma framtiden, med ett ansvarsfullt fokus på de fyra pelarna för hållbar utveckling genom nya och kreativa inlärningsmetoder i samarbete med branschen.
 • Ecole Supérieure de Danse de Cannes Rosella Hightower Sedan dess inrättades 1961 har Ecole Superieure de Danse de Cannes Rosella Hightower blivit en av världens främsta professionella dansskolor i form av klassisk ballett, samtida dans och jazzutbildning. ESDC: s partnerskap med professionella dansföretag, bland annat Les Ballets de Monte-Carlo, eller internationella tävlingar som Le Prix de Lausanne.
 • Conservatoire National à Rayonnement Régional de Nice (CNRR). Konservatoriet har sedan 1957 tillgodosett mer än 50 000 studenter från över 50 olika länder och har välkomnat en rad stora musiker, antingen som studenter eller som lärare från hela världen.


UniCA ambitioner

Forskning, Skapa, Innovate

Université Côte d'Azur skapades 2015 för att levandegöra den kollektiva ambitionen hos de stora aktörerna inom högre utbildning och forskning på Franska Rivieran. Som ett högre utbildningskluster som inkluderar ett stort forskningsuniversitet, flera forskningsbyråer och laboratorier på toppnivå, handelshögskolor och en grupp internationellt kända konst- och designskolor, är UniCA väl positionerat för att tillhandahålla multidisciplinära, kreativa lösningar på de komplexa utmaningarna skapas av en snabbt föränderlig värld.

Bygga på den franska rivieraens rika historia som ett centrum för konstnärlig och teknisk innovation och som hemma för Europas största teknologipark (Sophia Antipolis), bygger vår vision på vetenskaplig och pedagogisk excellens, ett starkt internationellt fokus, djupa förbindelser med lokala industriella och regeringspartner och en resolut tvärvetenskaplig synvinkel. Våra forsknings- och utbildningsprogram är frukten av avvecklade interaktioner mellan discipliner, införandet av mänskliga, konstnärliga och ledningsdimensioner för våra projekt, och en grundlig grund baserad på kvantitativa, digitala och datastyrda metoder.

Som ett erkännande av vår ambitiösa agenda och vetenskapliga excellens tilldelades UniCA i januari 2016 ett prestigefyllt utmärkelse "IDEX" (Excellence Initiative) av den franska regeringen, vilket placerar UniCA bland en liten grupp av högprofilerade franska universitet i världsklass och tillhandahålla en gåva för att hjälpa oss uppnå vårt mål att förvandla vårt universitet och vår region. Vi har också nyligen vunnit ett antal andra stora nationella utmärkelser för att stödja vår verksamhet inom, framför allt, fortbildning, grund- och forskarutbildning och entreprenörskap.

Med över 20 % av vår fakultet och studenter som kommer från utlandet är UniCA starkt vänd mot omvärlden, en aspekt som ständigt förstärks med skapandet av internationella elitpartnerskap och utvecklingen av nya internationella utbildningsprogram som helt och hållet kommer att undervisas i Engelsk. Nya tjänster har också skapats för att hjälpa till att locka internationella forskare och studenter och låta dem bosätta sig i regionen, samt för att hjälpa universitetsfakulteten att publicera sin forskning i internationella topptidskrifter.

UniCA arbetar också med att utveckla entreprenöriella och affärsmässiga färdigheter bland sina forskare och studenter. Ett antal nya program syftar till att inspirera till entreprenörsanda hos elever på alla nivåer och att ge dem de verktyg som behövs för att uppnå sina drömmar. Universitetsforskare och idéer står också i centrum för många företag i regionen, oavsett om de är baserade på universitetsforskning eller grundade av en medlem på universitetet.

Slutligen strävar UniCA efter att vara en katalysator som kommer att förändra Côte d'Azur-regionen och bidra till dess tillväxt genom att tillhandahålla lösningar på affärsproblem genom konsultverksamhet, fortbildning och genom licensiering av upptäckter till nya och befintliga företag. Det ständiga utbytet av idéer mellan universitetet och regionen är ett viktigt bidrag till dess tillväxt och framgång. Mycket av UniCA ledande forskning kan översättas till lösningar, produkter och företag som kommer att gynna både samhället och ekonomin.

Stipendier och finansiering

IDEX-stipendier för internationella MSc-program

Varje år delar Université Côte d'Azur ut 10 Idex-stipendier till de bästa MSc-kandidaterna. Mottagarna av dessa excellensstipendier kommer att vara befriade från studieavgifter och kommer att få ett stipendium på 5 000 €.

För att vara berättigade måste studenter ansöka till ett av Université Cô te d'Azurs internationella program som anges nedan:

 • European Masters Molecular Pathology
 • Civilingenjör Biobanker och komplex datahantering
 • MSc Datavetenskap och artificiell intelligens
 • MSc Biocontrol lösning för växthälsa
 • MSc Modellering av neuronala och kognitiva system
 • MSc Miljöfaror och riskhantering
 • MSc Music Scoring för visuella medier och ljuddesign
 • MSc Management av smak- och doftindustrin
 • MSc MARRES, havsvetenskap, bevarande och innovation (vetenskap och samhälle)
 • MSc SMART-EDTECH

France Excellence Europa Scholarship Program

Internationella studenter från 26 europeiska länder kan tilldelas France Excellence Europa-stipendiet för att ta en magisterexamen vid Université Côte d'Azur under en period på högst 12 månader (M2) och 24 månader (M1).

EIFFEL Scholarship Program of Excellence

Eiffelstipendiet är ett verktyg utvecklat av utrikesministeriet för att göra det möjligt för franska högre utbildningsinstitutioner att locka de bästa utländska studenterna till examensprogram på master- och doktorandnivå.

Ranking

Université Côte d'Azur har tilldelats "Idex"-märkningen av den franska regeringen, som en del av de 10 bästa forskningsintensiva universiteten i Frankrike. Den internationella MSc. program har utformats inom detta ramverk.

Platser

 • Nice

  28 Avenue de Valrose, 06103, Nice

 • Cannes

  230 Av. Francis Tonner, 06150, Cannes

  • Grasse

   4, traverse Dupont, 06130, Grasse

   • Biot

    ISA INSTITUTE 400 route des chappes, 06903, Biot

    • Pisa

     Pisa, Italien

    • Nice

     Avenue Valrose, 06000, Nice

     Frågor