Keystone logo
© UNICAM
University of Camerino

University of Camerino

University of Camerino

Introduktion

University of Camerino är ett statligt universitet som efter grundandet (1336) förblir ungt och konkurrenskraftigt i andan. Det uttrycker en stark förmåga att utvecklas och möta tidens utmaningar, alltid förbli trogen sig själv, sina värderingar och sin långa tradition.

Det är från det medeltida hjärtat som innovativa idéer och lösningar ständigt uppstår, vilket gör UNICAM till en gammal men ständig nyhet. Universitetsstrukturer och utrustning är i ständig utveckling: bibliotek, forskningslaboratorier, moderna idrottsanläggningar och sovsalar är grundläggande element för att garantera kvaliteten på lärandet vid UNICAM.

Detta är en förstklassig institution för högre utbildning, forskning och teknisk överföring som är strukturerad i mänsklig skala på en säker och vänlig plats med en fantastisk internationell atmosfär: andelen studenter från mer än 50 länder har nått 10%.

University of Camerino har förbundit sig att utveckla ett differentierat och banbrytande utbildningserbjudande, med innovativa program som antar den modernaste tekniken.

Våra kurser är fokuserade på att nå personliga mål i en stor känsla av respekt för olika idéer, bakgrunder och kulturer tack vare små klasser, utmärkta faciliteter och tjänster och exceptionellt förhållande mellan professor och student (1 professor för varje 25:e student).

ERDIS (Regional Authority for the Right of Study) stödjer internationella studenter med fullt grundade stipendier (mat, logi och återbetalning av avgifter) eller logi och internat till ett lämpligt pris. Stipendier delas ut på grundval av familjens inkomst.

Platser

  • Camerino

    Piazza Cavour 19/f, 62032, Camerino

Frågor