Keystone logo
University  of Milano - Bicocca Magisterexamen i internationell ekonomi
University of Milano - Bicocca

Magisterexamen i internationell ekonomi

Milan, Italien

2 Years

Engelsk

Heltid

15 May 2025

15 Oct 2025

EUR 1 056 / per year

På Campus

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Magisterexamen i internationell ekonomi ger avancerade kunskaper och färdigheter inom kärnområdena inom ekonomi som uppnås genom leverans av avancerade kurser i makroekonomi, mikroekonomi, internationell ekonomi, ekonometri och spelteori, europeiska studier, industriell organisation och arbetsekonomi.

För att ge en fördjupad exponering för de olika teoretiska konstruktionerna krävs också att studenterna går kurser i management, corporate finance, affärsstrategi samt europeisk och internationell avtalsrätt, konkurrensrätt och arbetsrätt. Det övergripande syftet med kursen är att utbilda studenter för karriärer som tillämpade ekonomer inom såväl den privata sektorn som i statliga och internationella organisationer.

Våra alumner arbetar över hela världen som juniorekonomer, affärsanalytiker, policyrådgivare och forskare i globala företag, internationella företag, finansiella institutioner, myndigheter och internationella organisationer.

Programmet ger också en stark grund för att genomföra forskarstudier. Våra alumner ansöker framgångsrikt till italienska och internationella doktorandprogram.

Antagningar

Läroplan

Studieavgift för programmet

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

  • Master i Management + Majors
    • Berlin, Tyskland
  • Master Management i internationell marknadsföring
    • Berlin, Tyskland
  • MSc Economics and Business - Specialisation in International Economics
    • Rotterdam, Nederländerna