Keystone logo
Autonomous University of Sinaloa

Autonomous University of Sinaloa

Autonomous University of Sinaloa

Introduktion

Det Autonomous University of Sinaloa , trots att det har olika valörer i dess 148 år av existens, varit ett betydande kulturellt och moraliskt stöd för Sinaloa och nordvästra Mexiko.

Det öppnade sina dörrar som Liceo Rosales den 5 maj 1873, genom beslut av den liberala guvernören Eustaquio Buelna. Galleriet med sina anmärkningsvärda studenter, lärare, forskare och berömda akademiker är långt: Eustaquio Buelna, Rafael Buelna Tenorio, Ruperto L. Paliza, Epitacio Osuna, Ramón Ponce de León, Bernardo J. Gastélum, Genaro Estrada, Solón Zabre Morell, Enrique Félix Castro, José Luis Ceceña Cervantes, bland många andra, hade att göra med denna ädla institution vid olika tidpunkter i sin historia.

Som Colegio Rosales skapades redan 1874 och därefter som den viktigaste högskolan i Sinaloa och nordväst. År 1918 fick den autonomi för första gången, som University of the West. 1965 döptes det om till det Autonomous University of Sinaloa .

Det Autonomous University of Sinaloa utgör för närvarande ett robust kulturellt utrymme där de olika uttrycken för universellt tänkande existerar harmoniskt. Odlingen av vetenskap, teknik och humaniora översätts till gradvis kraftfulla akademiska handlingar.

Platser

Platser
  • Mazatlan

    Avenida Leonismo Internacional,y, 82000, Mazatlan

    Frågor