Keystone logo
Universidad de Cádiz

Universidad de Cádiz

Universidad de Cádiz

Introduktion

Med grundandet av sitt första kloster den 30 oktober 1979 föddes Universidad de Cádiz (UCA), vilket kulminerade en lång process för att göra anspråk på en universitetsinstitution som för Cádiz och dess provins återhämtar sig den fruktbara traditionen med högre studier startade och utvecklades under skydd av maritima och kommersiella aktiviteter i modern och samtida tid. De historiska antecedenterna för högre utbildning i Cádiz går tillbaka till 1400-talet, då Colegio de Pilotos de los Mares de Levante y Poniente skapades, inom ramen för Vizcainos broderskap, vars studier inom kosmografi och matematik uppnådde stor berömdhet och prestige som certifierad av korta avhandlingen om Sphera och konsten att navigera, av Martín Cortés, tryckt i Sevilla 1545, och analysen Geométrica av Antonio Hugo de Omerique - som släpptes 1698 - som ett uttryck för Nautical Chair som sedan 1682 existerade i Colegio de Santiago de la Compañía de Jesús, grundad 1566.

I oktober 2004 invigdes det nya Jerez-universitetscampuset med hus som tidigare hade distribuerats över hela staden. På Cádiz Campus börjar läsåret 2005-2006 med öppnandet av den nya hälsovetenskapliga byggnaden.

De framtida utmaningarna som UCA står inför under det kommande decenniet är relaterade till den nya lagstiftningsram som härrör från godkännandet av LOU. stabilisering av antalet studenter på grund av demografisk nedgång; ikraftträdandet av ett nytt finansieringsprogram för andalusiska universitet, som i flera år har övervägt att införa program för att utvärdera kvaliteten på de undervisade examina; framväxten av ny informations- och kommunikationsteknik och deras anpassning till utbildning och, sist men inte minst, permanent samarbete med institutionerna och de socioekonomiska sektorerna i provinsen Cádiz för att bidra till dess utveckling.

Campus

I den södra delen av den iberiska halvön, sydväst om Andalusien, ligger provinsen Cádiz, den sydligaste av de spanska halvöarna, separerad endast med 14 kilometer från den afrikanska kontinenten genom Gibraltarsundet. Provinsen Cádiz historia präglas av arvet från de olika kulturer som har passerat den: fenicier, kartager, romare, araber.

Det är en unik provins på grund av dess regioners egenskaper och befolkningens fördelning runt stora stadscentra.

Universidad de Cádiz är starkt kopplat till det territorium där det verkar. Det är därför det är uppbyggt i fyra campus med totalt 64 grader.

Campusen som komponerar det är:

 • Cadiz
 • port Royal
 • Sherry
 • Bay of Algeciras

Platser

 • Cádiz

  Hospital Real Plaza de Falla, 8 11002 Cádiz, , Cádiz

 • Puerto Real

  Avda. Universidad de Cádiz, nº 10 11519 Puerto Real, 11510, Puerto Real

  • Jerez

   Campus de Jerez. Avda. de la Universidad nº 4, 11406, Jerez de la Frontera, Cádiz, , Jerez

   • Algeciras

    Escuela Politécnica Superior de Algeciras. Avda. Ramón Pujol s/n, 11202, Algeciras, Cádiz, , Algeciras

    Frågor