Masterprogram i näringslära, teknik och livsmedelssäkerhet
Murcia, Spanien
VARAKTIGHET
1 Years
SPRÅK
Spanska
TEMPO
Heltid
ANSÖKNINGSTIDEN
06 Sep 2024
TIDIGASTE STARTDATUM
Sep 2024
STUDIEAVGIFTER
EUR 2 280 *
STUDIEFORMAT
På Campus
* 3671,32 €: internationella studenter. Uppgifterna som visas på denna sida är inte officiella, endast vägledande. För mer information kontakta sekretariatet för motsvarande centrum.
Introduktion
Jordbrukets livsmedelssektors socioekonomiska betydelse, i Spanien, Europeiska unionen som helhet och i många andra länder, kräver att det finns kvalificerade yrkesverksamma med tillräcklig utbildning och kapacitet att integreras inom avdelningarna inom livsmedelsindustrin.
Magisterexamen i näringslära, teknik och livsmedelssäkerhet vid Universidad de Murcia består av totalt 60 högskolepoäng som ska tas av studenten (30 obligatoriska högskolepoäng, 12 valfritt högskolepoäng, 6 högskolepoäng för praktik och 12 högskolepoäng examensarbete) oavsett resplan (professionell eller akademisk / forskare). Erbjudandet av ämnen har organiserats i totalt åtta moduler fördelade på två semestrar.
Master in Nutrition, Technology and Food Safety syftar till att tillhandahålla avancerad och tvärvetenskaplig vetenskaplig utbildning inom området Human Nutrition, Food Technology and Food Safety för att utbilda yrkesverksamma som kan vidta åtgärder för att förbättra ämnens kvalitet. råa och färdiga livsmedelsprodukter, söker alltid utvecklingen av ett produktions- och distributionssystem för säker mat, näringsmässigt adekvat och attraktivt för konsumenten.
Mästaren är utformad för att studenten ska slutföra totalt 60 högskolepoäng i en eller två akademiska kurser (beroende på engagemanget för nämnda studier och för att underlätta införlivandet av personer som utför en professionell verksamhet) som erbjuder två inriktningar: professionell eller akademisk / forskare. Studenten som väljer professionell inriktning kommer att vara beredd att gå med i olika avdelningar för kvalitet, livsmedelssäkerhet, produktion, logistik, näring eller R + D + i hos företag inom livsmedelssektorn, av stor betydelse både regionalt, nationellt och internationellt. . Å andra sidan, om den akademiska / forskningsplanen väljs, kommer studenten att förvärva förmågan att arbeta autonomt eller som ett team i ett offentligt eller privat forskningscenter specialiserat på livsmedelskvalitetskontroll i någon av dess aspekter (näringsmässigt, teknik, livsmedelssäkerhet, sensorisk, etc.).
Master-fil
Lärningscenter: | Veterinär fakultet |
Typ av undervisning: | presencial |
språk: | spanska |
varaktighet: | Ett år |
ECTS-poäng: | 60 |
titel: | Masterprogram i näringslära, teknik och livsmedelssäkerhet |
Stipendier, bidrag och rörlighet: | Nationell / internationell |
Pris per kredit: |
|
motivering
- Det utgör ett erbjudande av forskarutbildningar som tillhandahåller vetenskaplig och undersökande utbildning till en bred grupp grader (veterinär, livsmedelsvetenskap och teknik, farmaci, jordbruksingenjör, human näringslära och dietetik, jordbruksteknisk ingenjör och deras utländska ekvivalenter). Oavsett utbildning av studenter som tar detta program visar de ett tydligt intresse för vetenskaplig forskning och yrkesverksamhet inom området matvetenskap och teknik, varför det utgör ett krav på samhället.
- Platsen i Murcia i olika offentliga livsmedelsforskningscentra (CEBAS-CSIC, Murcia Institute of Food Research and Development-IMIDA och Conservation Technology Center) kräver förekomsten av officiella magisterexamina som sedan möjliggör övergång till utbildning doktorsexamen inom detta vetenskapliga-tekniska område. Vi anser att denna grundutbildning för forskning måste vara specifik för att kunna svara på kraven från forskare vid dessa centra.
- Jordbrukets livsmedelssektors socioekonomiska betydelse, liksom utvecklingen och moderniseringen av dessa företag i vår Murcia-region och angränsande områden, kräver att det finns kvalificerade yrkesverksamma med tillräcklig utbildning och kapacitet att integreras inom avdelningarna inom livsmedelsindustrin. .
- De stora förändringarna som har skett inom livsmedelsområdet (förändringar i kostmönster, utseendet på nya livsmedel, det växande intresset för vissa näringsämnen, ny bearbetningsteknik, nya förpackningsmaterial, livsmedelsbioteknik, etc.), det väcker stort intresse för proffs inom denna sektor som behöver uppdateras i olika aspekter.
- De nuvarande offentliga regionala, nationella och europeiska forskningsprogrammen omfattar specifika program för forskning inom detta område, som bestämmer deras betydelse i de valda prioriteringslinjerna och behovet av att utbilda forskare inom detta område.
- Institutionen tillhandahåller samtidig undervisning i olika examensstudier, som gynnar införlivandet av egna akademiker. Dessutom, med tanke på den europeiska ramen för universitetsutbildning, är institutionen ett riktmärke för organisering och genomförande av officiella magisterexamina som senare kommer att ges av specialiserade studenter för att genomföra doktorandstudier.
Vitalii Pavlyshynets / Unsplash
kompetens
De specifika kompetenserna för magisterexamen är:
- Möjlighet att utforma och utveckla kvalitets- och miljöledning i ett livsmedelsföretag enligt olika internationella modeller.
- Förmåga att utföra interna kvalitets- och miljörevisioner i livsmedelsföretag.
- Kunskap om organisationen och ledningen av ett livsmedelsföretag.
- Kunskap om lagstiftningsuppdateringar om livsmedel.
- Förmåga att identifiera en betydande fråga eller hypotes om ett ämne eller problem och formulera mål, design och övervakning av ett projekt för att hantera dess lösning.
- Förmåga att hantera statistiska program för dataanalys och att diskutera och få sammanhängande slutsatser från de erhållna resultaten.
- Kunna skriva en vetenskaplig kommunikation relaterad till forskningsarbetet på engelska.
- Möjlighet att använda och validera matanalysstekniker.
- Möjlighet att tillämpa avancerad livsmedels- och ingrediensanalys för kvalitetskontroll i alla faser av produktion, lagring eller distribution.
- Förmåga att korrekt förvärva, bearbeta och uttrycka resultaten från en livsmedelsanalys enligt livsmedelsspecifikationer och standarder.
- Känner till de senaste uppgifterna från internationella och nationella organisationer för hantering av livsmedelssäkerhet, samt funktionerna och strategierna i fall av livsmeddelanden eller kriser.
- Förmåga att djup analysera farorna och utvärdera de mikrobiologiska, kemiska, fysiska och tekniska och näringsrisker som kan påverka livsmedlets säkerhet.
- Att kunna tillämpa olika prediktiva mikrobiologiska modeller för att utvärdera risken förknippad med en specifik mat och process.
- Känner till de nya ingredienserna med förmågan att öka livsmedlets produkters livslängd och säkerhet.
- Möjlighet att välja den lämpligaste tekniken som ska tillämpas vid utarbetandet av en specifik produkt.
- Kunna utforma ett nytt livsmedel som integrerar tekniska, livsmedelssäkerhets-, närings- och sensoriska aspekter med beaktande av kriterierna som fastställts i lagstiftningen.
- Möjlighet att välja den lämpligaste förpackningen och förpackningstekniken baserat på livsmedlets egenskaper och hållbarhet.
- Avancerad kunskap om framväxande teknologier inom området matteknologi och deras tillämpning inom livsmedelsindustrin.
- Möjlighet att använda IKT i näringsvärderingen och utformningen av nya dieter.
- Förmåga att fördjupa de resultat som uppnåtts i epidemiologiska studier och att tillämpa dem för att förbättra välbefinnandet och hälsan.
- Förmåga att kvantifiera och verifiera med avancerade metoder den biologiska aktiviteten hos en förening tillsatt eller naturligt närvarande i ett livsmedel.
- Förmåga att uppskatta biotillgängligheten för ett mikronäringsämne genom att visa färdigheter förvärvade i laboratoriet och färdigheter i datahantering.
- Visa god muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga för att presentera resultaten av ett jobb, inklusive examensarbetet, på ett effektivt, tydligt och kortfattat sätt.
Följande kompetenser är relaterade till professionell orientering (CE24) och Research (CE25) och härstammar från de mål som fastställts för Practicum-modulen:
- Att kunna integrera den förvärvade kunskapen för att utforma, kontrollera livsmedelsproduktionslinjer, hantera total, näringsmässig eller sanitär kvalitet i ett livsmedelsföretag.
- Förmåga att självständigt genomföra forskning, främja teamarbete, resursanvändning och tillämpning av den kunskap som förvärvats under kursen.
antagning Profile
Denna magisterexamen riktar sig till kandidater och kandidater som vill specialisera sig inom matvetenskap. Av denna anledning kräver det följande postprofil i förhållande till högre studier som utförs av framtida studenter:
- Kandidater eller kandidater i: Veterinär, livsmedelsvetenskap och teknik, apotek och jordbruksingenjör. (Modifiering ANECA 25-01-2012).
- Kandidater eller kandidater i: Human Nutrition and Dietetics and Technical Agricultural Engineer.
De studenter som har avslutat utlandsekvivalenterna för dessa studier kommer också att ha tillgång till masterstudierna efter att ha kontrollerat motsvarande utbildningsnivå för tillgång.
Att kunna integrera den förvärvade kunskapen för att designa, kontrollera livsmedelsproduktionslinjer, hantera närings- eller hygienkvalitet i ett livsmedelsföretag.
Förmåga att självständigt genomföra forskning, främja teamarbete, resursanvändning och tillämpning av den kunskap som förvärvats under kursen.
Graduate profil
I relation till examenprofilen kommer den studerande som väljer att professionalisera alternativet att vara beredd att gå med i olika avdelningar för kvalitet, livsmedelssäkerhet, produktion, logistik, näring eller FoU & I hos företag inom jordbruksmat, regional, nationell och International.
Studenten som väljer den akademiska / forskningsplanen kommer att vara beredd att arbeta autonomt eller som ett team, i ett offentligt eller privat forskningscenter specialiserat på livsmedelskvalitetskontroll i någon av dess aspekter (näringsmässig, teknisk, livsmedelssäkerhet, sensorisk , etc.). Dessutom kan studenter som slutför denna resplan få tillgång till doktorandprogrammet för att slutföra doktorsavhandlingen.