Keystone logo
Universidad del Medio Ambiente

Universidad del Medio Ambiente

Universidad del Medio Ambiente

Introduktion

Främja en regenerativ, hållbar och etisk framtid, medföljande förändringsagenter, kapabla att främja initiativ som förändrar socio-miljösystem.

Hur uppstår det?

Drömmen föddes för tio år sedan från en grupp unga mexikaners oro som inser den enorma betydelsen av att skapa ett inlärningsutrymme för att hantera socio-miljöutmaningar i Latinamerika. På vägen har hundratals specialister, lärare, förändringsagenter och entreprenörer gått med i utvecklingen av en pedagogisk modell som lär oss hur vi kan omforma vårt system. UMA har blivit det enda universitetet som är specialiserat på hållbarhet i landet och en idealisk plats för utveckling av socio-miljöprojekt.

Vad gör vi?

Vi erbjuder magisterexamen, workshops, examensbevis och konsulttjänster med fokus på hållbarhet och social-miljöförnyelse. Vårt huvudsakliga värde är att ha skapat en mötesplats för att påskynda lärandet mellan studenter, specialister och hållbarhetsledare. När du besöker oss får du den inspirerande upplevelsen att ansluta till en lärande gemenskap som är aktiv för att förändra vår värld till det bättre.

Byta agent

När de går in i en UMA-magisterexamen erkänner studenterna vikten av att utvecklas som förändringsagenter, gå in i en process av transformation och personlig anrikning som underlättar utvecklingen av initiativ och projekt som syftar till att förändra den aktuella praxisen i deras disciplin mot hållbarhetssystem.

På UMA anser vi att den första förändringen som ska genomföras är en själv.

Campus funktioner

Vår avsikt är att bygga ett campus som visar hur ett arkitektoniskt ingripande blir ett medel för förnyelse för dess samhälle och dess vattendelare.

Vi föreställer oss ett djupt estetiskt campus som passar dess syfte, plats och funktion. Tillväxten av en tät matskog kommer att uppmuntras, inom vilken vi kommer att hitta arbets- och läroutrymmen. Anläggningarna kommer att vara en skyddande filt för dess invånare i visuella, akustiska, klimatiska och texturmässiga kvaliteter så att de inbjuder till reflektion, dialog och lärande.

Det kommer att finnas en intressant kombination av lämplig teknik, både banbrytande och traditionell, för hantering av vatten, energi, mat, avfall och andra flöden. Webbplatsen måste hedra och uppmuntra närvaron och samexistensen av element bortom människor som solen, vattnet, jorden, vinden och den biologiska mångfalden. UMA campus kommer att vara en inspirerande plats som låter oss föreställa oss en regenerativ och mångsidig framtid.

  Stipendier och finansiering

  På UMA erbjuder vi två typer av stipendier:

  Vi strävar efter att stödja personer med hög potential för förändringsbyrå som är intresserade av att läsa magisterexamen, men som befinner sig i en ekonomisk situation som inte tillåter dem att betala hela studieavgiften. Vi har ett begränsat antal stipendier och dessa delas ut till de som behöver det mest och bäst uppfyller kriterierna nedan.

  Inom vår antagningsansökan hittar du en sektion där du kan ansöka om det stipendium du behöver (se fliken Antagningsprocessen), du måste ange vilken typ och procentandel av stipendiet du söker. Om du är intresserad av ett stipendium, tänk på att du kan få en högre procentsats om du skickar in din ansökan i första registreringsomgången.

  a) Delstipendier: Stipendier på 10 % till 20 % av kostnaden för magisterexamen, exklusive examenskostnader.

  b) Utbytesstipendier: Stipendier från 25 % till 40 % av kostnaden för magisterexamen, exklusive examenskostnader. Dessa stipendier ges i utbyte av tid för att stödja aktiviteter inom Master's Coordination eller UMA-gemenskapen. Du kan välja mellan olika stödaktiviteter, och de kan göras var som helst och på flexibla tider.

  Rabatt för full Masters betalning: 15%.

  Gäller om du betalar hela magisterexamen i förskott.

  Rabatt vid förskottsbetalning på ett år: 10%.

  Gäller om du betalar ett helt år i förskott.

  Rabatt vid förtidsbetalning av en termin: 5%.

  Gäller om du betalar för en hel termin i förskott.

  Om du får ett stipendium, tillämpas någon av dessa rabatter på det belopp som ska betalas efter att ha tagit hänsyn till procentandelen av stipendiet som tilldelas.

  Antagningar

  Antagningsprocessen består av följande steg:

  • Klicka på knappen "Starta din ansökan" på den här sidan och följ instruktionerna för att slutföra din onlineansökan. Just där kan du begära en stipendieprocent om du behöver det.
  • När du är klar med din onlineansökan kommer examensledaren att kontakta dig för en virtuell intervju.
  • I slutet av intervjun kommer vi att schemalägga ett diagnostiskt test med vilket vi utvärderar din akademiska nivå och ditt sätt att lära. Detta test har en kostnad på $500 pesos som måste täckas innan det utförs.
  • Efter intervjun får du svar på din ansökan. Acceptansbrevet innehåller all information för att göra betalningen av din registrering via elektronisk överföring och för att skicka respektive kvitto. Om tillämpligt kommer det att inkludera om du tilldelades någon procent av stipendiet.
  • När registreringen har slutförts kommer vi att kontakta dig för att begära de återstående dokumenten och slutföra din registrering hos utbildningsministeriet.
  • Kandidatexamen har en månatlig kostnad på $15 000 som betalas över 48 månatliga betalningar. Registreringskostnaden är $12 000 pesos, som endast betalas en gång.
  • UMA kan bevilja en procentandel av stipendiet till studenter som behöver det, beroende på vilken socioekonomisk studie som genomförs. Skicka in din ansökan så snart som möjligt för att få tillgång till stipendiefonden.

  Ranking

  UMA övervägde ett av fallen med utbildningsinnovation i Mexiko

  • Universidad del Medio Ambiente och UMA High School erkändes av Ashoka som en av de organisationer som förkroppsligar innovationsandan inom utbildningssektorn.

  Vinn Win Award

  • Best Case för universitetets sociala ansvar

  Erkännandepris Holcim

  • 2014 Campus Team

  Quorum Award

  • 2013 Victoria Haro & Federico Llamas

  Latinamerikanska kvalitetsinstitutet

  • 2013 CIAMA

  Quo & Discovery Minds Award

  • 2011 Victoria Haro

  Studentberättelser

  Platser

  • Valle de Bravo

   Camino al Castellano #4 San Mateo Acatitlán, Valle de Bravo, Mexico, 51200, Valle de Bravo

  Frågor