Keystone logo
Rosario University

Rosario University

Rosario University

Introduktion

Sedan dess grundades en institution "av" och "för" sina studenter (kollegiets ursprung)

Inledningsvis utsåg grundaren två dominikanska bröder till rektor respektive prorektor, men han förbehållte sig rätten att utse kollegiet, som skulle få ett helt stipendium och skulle bo i klostret, upp till sin examen, i mer eller mindre sju år .

Dominikanerna, religiösa bröder till grundaren, förstod donationen från högskolan i absolut mening och försökte införliva den som en annan skola i deras samhälle. Grundaren, irriterad, fortsatte att återkalla donationen och sekularisera högskolan, som Dr. Cristóbal de Araque i själva verket gjorde.

På detta sätt har traditionen sitt ursprung i Bologna, alma mater för europeiska universitet, för Universitas scholarium, där studenter utgjorde basen för institutionen, annorlunda än Universitas magistrorum, som den i Paris, fortsatte i spanska Amerika.

Organisationsmodellen för Colegio borgmästare del Rosario

Det liknar en Colegio borgmästare de Salamanca (Spanien), även kallad ärkebiskopen och för närvarande Fonseca, som översätts till en privat institution, autonom och styrd av sina elever, antalet skolpojkar som, på samma sätt som medarbetarna i engelska skolor åtnjuter fulla stipendier, väljer direktörer och har ansvarsuppgifter i klostret.

Platser

  • Bogotá

    Calle 14,625, 111711, Bogotá

    Frågor