Keystone logo
Universidad Nacional De Formosa Argentina

Universidad Nacional De Formosa Argentina

Universidad Nacional De Formosa Argentina

Introduktion

Universitetslivet i Formosa visas med skapandet av National University of the Northeast, (UNNE -on December 14, 1956, by Decree -Law No. 22,229), som ett universitetscentrum för hela regionen som inkluderade provinserna Chaco, Corrientes , Misiones och Formosa.

I verkligheten skulle universitetsverksamheten bara börja i Formosa med ett avtal som undertecknades mellan provinsens regering och National University of the Northeast. Senare, den 26 mars 1971, undertecknades ett avtal genom vilket Formosa University Institute skapades, som började sin verksamhet den 21 april 1971.

den gamla strukturen enligt rektoratresolution nr 0375 av den 14 mars 1974, baserad på ovannämnda ministerresolution. Genom resolution av rektoratet nr 2082 från september 1976 är driften av de befintliga akademiska enheterna (universitetsinstitutet, fakulteten för jordbruksutbildningsvetenskaper och fakulteten för förnybara naturresurser) enhetlig i fakulteten för förnybara naturresurser, där det skulle diktera på ett stabilt sätt, skogsteknikkarriären, genomföra olika heltidskarriärer enligt nya behov.

Annan universitetsverksamhet riktade sig till agenter som redan arbetade inom dessa områden. Så var fallet med karriären som offentlig förvaltningstekniker eller banktekniker.

Begreppet diktering av professorerna vars registrering utfördes under perioden mellan 1970 och 1974 berodde på behovet av att uppfylla specifika krav för personer som var inaktiva, även om registrering för dessa karriärer var öppen för andra sökande.

År 1984 började lärarstaben att fungera, bland de karriärer som fastställts genom avtalet. 1986 började lärarstaben i differentierad utbildning och lärarstaben i biologi som en stabil karriär, som fortsätter fram till idag.

Platser

  • Avenida Doctor Luis Gutniski

    Avenida Doctor Luis Gutniski, P3600, Avenida Doctor Luis Gutniski

    Frågor