Keystone logo
Universidad Nacional De San Martin

Universidad Nacional De San Martin

Universidad Nacional De San Martin

Introduktion

UNSAM är ett nationellt, offentligt och gratis universitet som skapades 1992.

Det erbjuder ett brett utbud av grundutbildningar och akademiker karriärer, både inom human- och samhällsvetenskap och inom Exakt och naturvetenskap.

Mer än 65% av dess resurser är avsedda för vetenskap och teknik. Med fokus på gemensam arbetspolitik upprätthåller den relationer med myndigheter som främjar vetenskaplig forskning och tekniköverföring.

Dess allianser med bland annat det nationella rådet för vetenskaplig och teknisk forskning (CONICET), National Atomic Energy Commission (CNEA), National Institute of Industrial Technology (INTI) och National Institute of Agricultural Technology (INTA) förbättrar sin teoretisk produktion, utveckling av deras forskning och utbildning av mänskliga resurser.

Bland hans prestationer inkluderar de kloning av ett bitransgent nötkreatur för produktion av mjölk som liknar den mänskliga och restaureringen av väggmålningen Plastic Exercise, av David Alfaro Siqueiros. UNSAM har också ett eget förlag (över 100 publicerade titlar) och hittills har det tecknat mer än 250 avtal med utländska universitet för utbyte av studenter, lärare och forskare.

Huvudkontoret ligger i General San Martín -distriktet, nordväst om den autonoma staden Buenos Aires. Miguelete Campus är byggt på en gammal järnvägsstrand på mer än två hektar och utgör en av Buenos Aires huvudattraktioner när det gäller arkitektonisk planering och kulturarv.

Platser

  • San Martín

    San Martín, Argentina

    Frågor