Keystone logo
Universidad Nacional De San Martin Master i berättande journalistik
Universidad Nacional De San Martin

Master i berättande journalistik

San Martín, Argentina

Request duration

Spanska

Request pace

Request application deadline

Feb 2024

Request tuition fees

På Campus

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Den långa traditionen med krönikan och dess utveckling i våra dagar har visat att det är en genre som har verktygen att berätta och som möjliggör återuppbyggnad av olika konfliktfulla, motsägelsefulla verkligheter, fulla av nyanser och flera betydelser av samtiden. För detta är det nödvändigt att utveckla ett specifikt akademiskt område, vilket är det som föreslås av denna magisterexamen i berättande journalistik. Till välgjord journalistik som vädjar till korrekt och noggrann information och sammanhang, lägger den nya berättande journalistiken till det konceptuella djupet för att uppnå en direkt, empatisk ankomst och chockerande läsare mättade av överflödet av information de får inte bara genom traditionella medier utan också genom sociala nätverk och flera kanaler för digital cirkulation.

I denna historiska ram är det å ena sidan nödvändigt att återupptäcka krönikan genom en medveten läsning av dess tradition, liksom akademiker som Ángel Rama, Julio Ramos, Susana Rotker eller María Moreno, som tog krönikan ur lådan med mindre och jävla genrer, förskjuten av deras status som "journalist" från de kanoniska läsningarna under 1800- och 1900 -talen. Och samtidigt, kritiskt återbesöka den realistiska litteraturen - inte bara den nordamerikanska - för att redogöra för de berättande tyger som lämnade ett register över hur världen som dess författare levde var och hur det är möjligt att utveckla komplexiteten i det sociala.

Professionella som studerar denna magisterexamen kommer att kunna lära av den långa traditionen i krönikor att avfossilisera format, formler och generera berättelser som undviker vanliga platser och kan redogöra för det universella från specifika berättelser. Genom läroplanen som kommer att ge olika typer av tekniska och konceptuella verktyg - från samhällsteori till litteratur - kommer de att kunna ständigt korsa de osynliga gränserna som skiljer journalistik från multipel kunskap. Expanderande globalisering, kris, konflikter och sociala motsättningar, i ett sammanhang med växande ojämlikhet, framväxten av nya krav och krav på nya rättigheter, sociala ämnen och kollektiva organisationer som förnyar politiska agendor,

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

  • Master i journalistik
    • Lisbon, Portugal
  • Erasmus Mundus Master i journalistik, media och globalisering (EMJ)
    • Prague, Tjeckien
  • Privat magisterexamen i kommunikation och idrottsjournalistik
    • Madrid, Spanien