Keystone logo
Universidade Veiga de Almeida (UVA)

Universidade Veiga de Almeida (UVA)

Universidade Veiga de Almeida (UVA)

Introduktion

Om UVA

UVA

Den UVA Det grundades 1971 och passerade under de senaste åren med en tydlig process av akademisk tillväxt och erhållna resultat höjdpunkter i nyligen gjorda utvärderingar av undervisningsministeriet (MEC). Under 2012 har institutionen nått spår 4 av MEC Generalindex för kurser (1-5), den högsta nås genom en privat universitet i landet. Idag upptar det sjunde plats i rangordningen av de bästa privata universitet i landet, som är den näst bästa synnerhet delstaten Rio de Janeiro.

Det erbjuder 40 grund- och teknisk examen, fem magisterexamen och mer än 70 sensu efter examen kurser. Under 2012 fick tillstånd beviljas för skapandet av den första doktors universitet inom psyko, Hälsa och samhälle, som hade sin första klass 2013.

Med fyra campus, tre av dem i staden Rio de Janeiro - Tijuca, bar och center - och fjärde i Cabo Frio, i sjöarna och en vårdcentral, har universitetet genomgår en period av betydande investeringar i infrastruktur.

UVA erbjuder forskarutbildning distanskurser och dubbel certifieringsprogram, i samarbete med amerikanska universitet. De första kurserna är i samband med University of Texas Arlington (UTA).

Rektor

Arlindo Cardarett Vianna

Dekanus för forskarutbildning

Katia Cristina Montenegro Steps prodekanus för forskarutbildning, forskning och utbyggnad Maria Beatriz Duarte Balena Pro-rektor för studentfrågor

Platser

  • Belém

    Belém, Brasilien

    Program

    Institutionen erbjuder även:

    Frågor