Keystone logo
Università Cattolica del Sacro Cuore

Università Cattolica del Sacro Cuore

Università Cattolica del Sacro Cuore

Introduktion

Università Cattolica-studenter och alumner känner sig lyckliga att vara en del av det största privata universitetet i Europa. Det kännetecknas av ett starkt engagemang för att tillhandahålla dedikerade tjänster till studenter och dess erkända akademiska kvalitet.

Att studera på Cattolica innebär att studera i ett internationellt sammanhang, med mer än 160 olika nationaliteter på våra fyra campus, men italienska i hjärtat.

Det som verkligen skiljer vårt universitet är mångfalden på campus och oändliga möjligheter, underlätta nätverks- och karriärmöjligheter baserat på platsen för våra fem campus i Milano, Brescia, Piacenza, Cremona, och Rom.

Milano är den digitala starthuvudstaden där en sann studentupplevelse i stadslivet garanteras; Brescia är universitetets innovationscentrum, tack vare sina toppmoderna laboratorier som lär ut de mest uppdaterade trenderna och professionella insatser; Piacenza-campus är nedsänkt i Food Valley, åtnjuter exceptionellt starka band med företag inom agro-food-sektorn; det helt nya Cremona-campus är ett helt renoverat 1500-talskloster ligger på ett strategiskt läge för jordbruksstudier med laboratorier på campus och vanliga gårdsfält i närheten.

rom, den eviga staden, har den hyllade skolan för medicin och kirurgi, med 43 fakultetsmedlemmar listade bland de bästa italienska forskarna.

Università Cattolica arbetar kontinuerligt med att utveckla nya och framväxande program: du kommer att vara säker på att välja ett program och inlärningsmiljö som passar dig bäst och som kommer att främja tillväxten av dina färdigheter och kompetenser för att erbjuda dig en ljusare framtid!

1. Största privata universitet i Europa
Historical University med mer än 100 års historia, största i Europa för antal inskrivna studenter. Universitetet kännetecknas av ett starkt engagemang för att tillhandahålla dedikerade tjänster till internationella studenter (atypisk i det nationella sammanhanget!).
Ett komplett utbud av campusfaciliteter och tjänster säkerställer att varje internationell student har tillgång till allt stöd, information och mentorskap som internationella studenter söker. Dessa inkluderar ett dedikerat internationellt studentcenter, en bostadstjänst, hälsocenter, idrottsanläggningar och internationella studentföreningar.

2. Internationellt erkänd kvalitetsundervisning
Multidisciplinärt universitet med 12 olika skolor, 40+ Engelskundervisade program på alla studienivåer inom flera olika studieområden. 16 av våra akademiska discipliner är listade i topp 300, QS Global Rankings by Subject (2022).

3. Exceptionellt starka band med branschen
Exponering och anslutningar till relevanta arbetsgivare med högsta prestige: industriella band med de mest globalt kända företagen, möjliggör nätverks- och praktikmöjligheter. Med en exceptionell examen placering efter att ha studerat rankas vi nummer 1 i landet för arbetsgivare-studentanslutningar, QS Graduate Employability Rankings (2022).

4. Sann internationell erfarenhet, men med ett italienskt hjärta

Eleverna fördjupar sig i en äkta italiensk upplevelse och i ett internationellt klassrumssammanhang (mer än 165 nationaliteter representerade!).
Campus är strategiskt placerade för att säkerställa lärande av de mest uppdaterade trenderna och professionella insatser i ditt valda studieämne med enklare tillgång till företag för praktikplatser och fältbesök.
Våra 5 campus finns i fantastiska destinationer som Milano, Rom, Brescia, Cremona och Piacenza.

Campus funktioner

  Antagningar

  Allmänna behörighetskrav

  Behörighetskraven är baserade på de senaste riktlinjerna för antagning som publicerats av det italienska utbildningsministeriet och gäller för alla studenter med utländska kvalifikationer, oberoende av deras nationalitet, både för kvalifikationer som tilldelas i EU-länder och i icke-EU.

  1. Berättigade kandidater måste ha en gymnasieexamen.
  2. Tillträde till utbildning på avancerad nivå är möjlig om grundexamen uppvisar alla följande egenskaper:
   • Det är en officiell grundexamen från det relevanta utländska högre utbildningssystemet,
   • Det är en examen som utfärdas av en högre utbildningsinstitution som regelbundet ackrediteras eller erkänns i det tilldelande landet. Om du studerade i ett tredje land måste den institution där dina studier ägde rum vara ackrediterad eller erkänd i det land där den är verksam,
   • Det är en examen som möjliggör tillträde till en jämförbar utbildning på avancerad nivå inom det relevanta utländska högskolesystemet;
  3. Det är en examen som visar motsvarande element till den italienska kvalifikationen som krävs för tillträde till en Laurea Magistrale, såsom den akademiska karaktären, forskningselement, programmets längd och totalt antal ECTS (min. tre år och 180 ECTS), totala skolår (15 år krävs vanligtvis).
  4. Grundexamen måste erhållas före 31 juli 2022.

  Den akademiska examens lämplighet för antagning till Laurea Magistrale fastställs av universitetet som tar emot ansökan. Varje universitet fastställer sina kriterier och regler (inklusive nödvändig dokumentation) för antagning och inskrivning till ett utbildningsprogram.

  Antagningen baseras på utvärderingen av de akademiska dokument som lämnas in med ansökan, medan inskrivningen är villkorad av verifiering av giltigheten av den erhållna kvalifikationen.

  Engelska språkkunskapskrav

  Erkända certifikatTestadministratörMinsta poäng krävs
  Akademiska IELTSCambridge engelska språkbedömning6,0
  TOEFL iBTETS (Università Cattolica-kod: 2605)84
  Cambridge engelska: First, Advanced, ProficiencyCambridge engelska språkbedömning173
  Cambridge engelska: Business Vantage, BusinessCambridge engelska språkbedömning173

  Platser

  • Milan

   Via Giosuè Carducci,28, 20123, Milan

   • Cremona

    Via Milano, 24, 26100, Cremona

    • Piacenza

     Via Emilia Parmense,84, 29122, Piacenza

     • Brescia

      Via Trieste,17, 25121, Brescia

      • Rome

       Rome, Italien

      Frågor