Keystone logo
Università degli Studi di Udine

Università degli Studi di Udine

Università degli Studi di Udine

Introduktion

UNIUD är ett ungt dynamiskt universitet vars uppdrag är att främja högre utbildning genom att förmedla kunskap och generera nya idéer i framkant i samhället. Nyckeln till dess framgång både på nationell och internationell nivå är kvaliteten och entusiasmen för alla dess komponenter

Universitetet har för närvarande följande utbildningsprogram inom: Jordbruk, ekonomi, teknik, juridik, moderna språk, kommunikation och utbildning, humaniora, medicin och kirurgi och matematik, datavetenskap och multimedia.

Universitetet deltar aktivt i student- och personalutbytesprojekt med universitet inom EU och arbetar för närvarande i nära samarbete med flera universitet från Östeuropa och andra länder utanför EU. Dessutom deltar universitetet i många forskningsprojekt på nationell och internationell nivå. Det nuvarande antalet studenter som är inskrivna vid universitetet är cirka 17.000.

Geografiskt beläget i centrum av Europeiska unionen spelar universitetet i Udine en aktiv roll i ett nära nätverk av relationer, engagerat i att dela sina kunskaper och idéer. Sedan etableringen har Udine University drivit internationaliseringspolitiken som syftar till att förbereda studenter och skapa relationer och partnerskap med universitet och institutioner i Europa och resten av världen.

Udine University samarbetar inte bara inom Europa utan över hela världen och har långvariga förbindelser med Amerika, Kanada, Australien, Indien och Kina.

Varför UNIUD

UNIUD är ett ungt dynamiskt universitet vars uppdrag sedan starten 1978 har varit att främja högre utbildning genom att förmedla kunskap och generera nya idéer i samhällets framkant. Nyckeln till dess framgång på både nationell och internationell nivå är kvaliteten och entusiasmen för alla dess komponenter.

Vi värdesätter meriter

Varje år tilldelas universitetets bästa akademiker stipendier som inkluderar undervisningsminskningar för inskrivning i magisterexamen och underlättande av arbetsplaceringsprogram.

Vi är uppmärksamma

UNIUD erbjuder olika tjänster för att säkerställa studenternas välbefinnande för att hjälpa dem som har problem med att anpassa sig till universitetets liv eller de som stöter på svårigheter under sina studier. Tjänsterna består av gratis laboratorier för ångesthantering, studiemetoder, effektiv kommunikationsförmåga, mindfulness, meditation, problemlösning och beslutsfattande (”Agiatamente Project”).

Vi tar hand om dig

Den uppmärksamhet vi ger studenterna är ett verkligt mervärde: varje kurs har en handledare som kan hjälpa och ta hand om studenter.

Vi tänker på dig

Tack vare kvaliteten på våra kurser och deras koppling till företag och territoriella behov kunde UNIUD-akademiker lätt hitta ett jobb (77,5% av akademikerna ett år efter examen). Dessutom organiserar vår Career Center-tjänst jobbmässor och ger akademiker råd om jobbmöjligheter.

119239_pexels-photo-1438084.jpeg

Lärande i hjärtat av Europa

Udine University, som ligger i Udine, en stad i regionen Friuli Venezia Giulia, nordöstra Italien, ligger i hjärtat av Europa och är en mötesplats för olika världar och kulturer. UNIUD och Udine har en avslappnad studentvänlig atmosfär och ligger inom räckhåll för många intressanta platser i Italien, Europa och bortom. Några kilometer bort finns Aquileia, en gammal romersk stad grundad 181 f.Kr., med rika arkeologiska fynd, där studenter och professorer från universitetet ofta går på grävningar. Cividale del Friuli är en av de viktigaste Longobard-platserna i världen och San Daniele del Friuli är känd för sin kvalitetsskinka. Palmanova är en stjärnformad juvel, och det finns många medeltida slott i Friuli-kullarna.

Levande utrymmen

I hjärtat av din universitetsupplevelse hittar du bra boende, faciliteter, studentstöd och socialt liv. Campusarna är alla rymliga, med gott om trädgårdar och grönområden.

Biblioteken är välutrustade så att du kan sitta och studera i fred. Det finns boende på studenthem, eller om du föredrar kan du hyra en lägenhet i stan. Du kan umgås med medstudenter på kaffemaskinerna eller i matsalen.

Laboratorier, lärare och e-lärande kurser

På UNIUD hittar du en personal av dedikerade, erfarna och inspirerande lärare som kommer att utmana dig att uppnå ditt bästa. Du kommer att arbeta med entusiastiska forskare och föreläsare i föreläsningar, seminarier och handledning, och du kommer också att hitta tid för självständiga studier. Alla elever får en personlig handledare som hjälper dem att lösa eventuella problem de möter. Det finns ett stort antal laboratorier tillgängliga för dig: toppmoderna vetenskapslaboratorier, språklaboratorier och dess rum.

Alla kurser kunde delta i klassrummet eller genom e-lärande, enligt studentens behov. Detta främjar multimedia-lärande och förbättrar uppnåendet av de didaktiska målen.

Allmän information

Utländska studenter utanför EU måste skicka in sin ansökan om förhandsregistrering till den italienska ambassaden eller konsulatet i sitt hemland. När avslutningen av förregistreringsförfarandet utfärdas ett visum för studier för att komma in i Italien. Tillgångskrav till kandidatexamen och magisterexamen är obligatoriska för alla studenter med utländsk examen, oavsett nationalitet, oavsett om de släpps av ett EU-land eller ett icke-EU-land.

Hälsoförsäkring

EU-medborgare bör be om det europeiska hälsokortet (TEAM) i sitt hemland. Medborgare utanför EU måste teckna en privat sjukförsäkring för att täcka hela sin vistelse i Italien.

Hus

Information och råd om bostäder finns på följande webbplats: www.uniud.it/en/uniud-international och på följande Facebook-grupp: Cerco & Offro Casa- Università degli Studi di Udine .

Universitetscampus och -anläggningar

University of Udine ligger i Udines historiska centrum och har 3 campus i regionen Friuli Venezia Giulia (Gorizia, Pordenone och Gemona del Friuli).

Varje campus har sina egna bibliotek, laboratorier, datoranläggningar och matsalar.

Supporttjänster för studenter

På Uniud kunde du hitta allt stöd du behöver. Det finns IT, språk, handledningstjänster och så vidare. Du kan också hitta studentföreningar, få rabatter i överenskomna butiker eller kollektivtrafik och använda stadens cykeldelningstjänst.

Platser

 • Udine

  via Palladio 8, 33100, Udine

 • Pordenone

  Via Prasecco 3/a, 33170, Pordenone

  • Gorizia

   Via Diaz, 5, 34170, Gorizia

   • Gemona del Friuli

    p.le D. Simonetti, 2, 33013, Gemona del Friuli

    Frågor