Keystone logo
Université de Pau et des Pays de l'Adour GREEN Graduate Program i miljöanalytisk kemi och mikrobiologi (EACM)
Université de Pau et des Pays de l'Adour

GREEN Graduate Program i miljöanalytisk kemi och mikrobiologi (EACM)

Pau, Frankrike

1 Years

Engelsk

Heltid

31 Mar 2024

Sep 2024

EUR 243 / per year

Blandad, Distansutbildning, På Campus

Introduktion

Flera viktiga utmaningar behandlas i detta examensprogram som:

  • Främjande av avancerade kunskaper om isotoper, oorganiska ämnen, radionuklider och tillhörande biooorganiska strukturer, inklusive nanopartiklar/nanoplaster i olika delar av miljön och deras biologiska effekter (ekotoxikologi).
  • Genomförande av fysikalisk-kemiska och mikrobiologiska processer för saneringsstrategier.
  • Bedömning av de förorenande effekterna på mikroorganismer på flera nivåer av den biologiska organisationen (från molekyler till samhällen). Dessa kombinerade tillvägagångssätt ger en unik uppsättning färdigheter för att möjliggöra utveckling av ekokoncept och ekoteknik för hållbar utveckling.

Tvärvetenskap och forskning nedsänkning i laboratorier

För att främja tvärvetenskapliga och tvärvetenskapliga aktiviteter, alla forskarutbildningar som föreslås av GREEN är identiskt strukturerade. Förutom forskarutbildningen som representerar 40% av en magisterpoäng, är kurserna som erbjuds i varje läkare en kombination av vanliga tematiska kulturkurser inom energi och miljö (Hållbarhetsvetenskap, Resilience Alliance, Ekologisk ekonomi och politisk ekologi,& Hälsoekotoxikologi, Energilag& Policy...) och väsentliga mjuka färdigheter kompletterade med grundläggande och specialiserade disciplinkurser för att passa forskningen eller ämnesintresset för studenterna.

Antagningar

Läroplan

Programresultat

Karriärmöjligheter

Om skolan

Frågor