Keystone logo
Universitat d'Andorra

Universitat d'Andorra

Universitat d'Andorra

Introduktion

University of Andorra (UdA) är det enda offentliga universitetet i Furstendömet Andorra, en mikrostat i hjärtat av Pyrenéerna. Högre utbildning i landet började 1988 med skapandet av School of Nursing och School of Computer Science, vilket gav upphov till universitetet i Andorra, vars campus har varit beläget i centrum av Sant Julià de Lòria sedan 2004.

Dess uppdrag är att ge ett kvalitetsrespons på andorranska samhällets behov inom högre utbildning och forskning och att utbilda människor för att förvärva den kunskap och färdigheter som behövs för att snabbt och framgångsrikt komma in i arbetslivet. Av denna anledning hittar mer än 90% av examensinnehavarna arbete innan de avslutar sina studier eller under sin första forskningsmånad, enligt en arbetsinsatsstudie som gjordes 2018 av Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior d'Andorra (kvalitetssäkring Byrån för högre utbildning i Andorra).

Universitetets styrkor är personlig studentuppmärksamhet, främjande av livslångt lärande och en pedagogisk modell med kursplaner baserade på kompetensuppnåelse genom att övervinna utmaningar. Varje år registrerar UdA mer än 500 studenter i officiella utbildningsprogram och mer än 1200 i fortbildningsprogram.

Under hela sin historia har University of Andorra vuxit i utbildning och forskning i en hållbar takt, och det erbjuder nu akademiska grader på alla tre universitetsnivåer (kandidatexamen, master och doktorsexamen). Majoriteten av de kvalifikationer som erbjuds är grundnivå (3-årig kandidatexamen - 180 europeiska poäng), både på campus och online, främst inom teknik, företag, hälsa och utbildning. Alla undervisningsgrader är anpassade till ramverket European Higher Education Area (EHEA) och erkänns av deltagande länder.

Internationella relationer är en av UdA: s prioriteringar, liksom mobilitetsprogrammen för inkommande och utgående studenter och personal. Av denna anledning har det tecknat samarbetsavtal med ett fyrtio universitet runt om i världen och det säkerställer att de officiella kurserna som erbjuds har en termin som undervisas på engelska.

Platser

 • Sant Julià de Lòria

  Plaça de la Germandat,7, AD600, Sant Julià de Lòria

  Program

   Institutionen erbjuder även:

   Frågor