Keystone logo
© Universitat de Barcelona
Universitat de Barcelona

Universitat de Barcelona

Universitat de Barcelona

Introduktion

Universitetet i Barcelona, ​​grundat 1450, är ​​en omfattande institution för högre utbildning som presenterar en djup akademisk tradition i kombination med gränsöverskridande vetenskaplig kunskap. Det ligger i staden Barcelona, ​​en av de viktigaste kosmopolitiska nav i Medelhavet och faktiskt i Europa. Universitetet i Barcelonas sexton centra, samlade i sex huvudcampus, är spridda över staden och helt integrerade i stadslivet. De flesta av dem är alltså belägna i själva staden. Själva staden blir universitetets campus.

Som ett av de största universiteten i Spanien välkomnar universitetet i Barcelona ett stort antal studenter från både spanska universitet och utomlands varje år. Den har över 44 000 studenter och nästan 19 000 master- och doktorander och doktorander. Nästan 15 % av eleverna är från utlandet och av över 122 olika nationaliteter.

Som en offentlig institution är universitetet i Barcelona, ​​fokuserat på akademisk excellens, engagerat i att utbilda och förbereda den nuvarande och nästa generations globala medborgare – yrkesverksamma, forskare, entreprenörer, ledare – med kapacitet att arbeta på högsta nivå någonstans i världen. Samtidigt har universitetet i Barcelonas engagemang för forskning placerat det först i Spanien i internationella rankningar; och som ett av de mest prestigefyllda universiteten i världen när det gäller forskningspåverkan.

Universitetet i Barcelona har ett internationellt yrke och är därmed medlem i ledande världsomspännande universitetsnätverk, inklusive League of European Research Universities (LERU), COIMBRA-gruppen (CG) och samordningen av Arab-Euro-konferensen om högre utbildning (AECHE). Den har över 2 800 internationella avtal, inklusive avtal med 82 av de 200 bästa universiteten i världen (Times Higher Education Supplement).

Platser

  • Barcelona

    Gran Via de les Corts Catalanes, 585, 08007, Barcelona

Frågor