Keystone logo
Université Catholique de Bukavu

Université Catholique de Bukavu

Université Catholique de Bukavu

Introduktion

DenKatolska universitetet i Bukavu (UCB) Association, är en av ledande universitet som utgör Demokratiska republiken Kongo. Beläget i huvudstaden i provinsen södra KivuEn östra delen av landet Patrice Emery Lumumba var institutionen på universitetsutbildning i privaträttsliga skapat November 21, 1989 genom dekret av hans excellens Monseigneur Aloys MULINDWA Mutabesha, ärkebiskop av Bukavu.

Enligt Code of Canon Law i sina kanoner 807-814 och den apostoliska konstitutionen Ex Corde Ecclesiae den 15 augusti 1990 om katolska universitet och högskolor, iUCB lyser med utbildning för att överväldigande sociala mål i en KivuregionenMed ett nätverk av gymnasieskolor som ger det bästa av sina elever. Juridiskt fungerar det på grundval av Order nr ESURS / CABMIN / 1231-1291 av minister för högre utbildning, universitet och vetenskaplig forskning; Order No. ESURS / CABMIN / A5 / 175/95 godkända och erkända examensbevis som utfärdas av det; den slutgiltigt avtal dekret nr 06/106 undertecknades av presidenten den 12 juni 2006. Det katolska universitetet i Bukavu är idag en av de få i landet tillstånd att bedriva utbildning i forskar efter dekret från ministeriet för högre utbildning, universitet och vetenskaplig forskning nr 020 från 2 april 2008.

Genom stadganCatholic University of Bukavu har följande huvudsyften:

  • Organisera universitet undervisning i naturvetenskap i alla dess former, för att främja kongolesiska intellektuella ramar och bidra till den socioekonomiska utvecklingen i landet och i synnerhet i provinsen Södra Kivu;
  • Utför vetenskaplig forskning och publicering av vetenskapliga studier i alla material;
  • Etablera nationellt och internationellt forskningssamarbete i syfte att säkerställa den vetenskapliga utvecklingen anpassade till behoven och kultur det kongolesiska folket;
  • Ta unga studenter att förstå de problem i samhället, för att aktivt bidra till att lösa och ta sitt stöd till en smidig integration av den kongolesiska kulturen i världen civilisationen;
  • Organisera högre utbildning inom vetenskap och teknik och bedriva vetenskaplig forskning och publicering av vetenskapliga studier i samarbete med andra utbildnings- och forskningsinstitutioner både lokalt och internationellt;
  • Bidra till utvecklingen av provinsen och landet genom att tillhandahålla expertis.
etk

DenCatholic University of Bukavu anordnar utbildning av god kvalitet genom sin Fakulteten för ekonomi (Financial Management, Hushållnings, små och medelstora företag) rätt (Offentliga, privata och rättsliga, ekonomiska) Medicine (General, kirurgi och förlossning, medicinsk specialitet, pediatrik, kirurgi och gynekologi) lantbruksuniversitet (Crop och markvetenskap) Science (Computer Science) för samhällsvetenskap. en Fakulteten för arkitektur och urbanism arbeta från läsåret 2017-2018.

Tre tusen fyrtiosex (3046) studenter är inskrivna i alla cykler för läsåret 2016-2017 som ettusen 8-127 (1827) män och 1219 (1219) kvinnor. En akademisk personal, vilket ökar den vetenskapliga under årens lopp ger en utbildning på heltid. En administrativ, teknisk och yrkesarbetare bidrar till de grundläggande målen föruniversitet. Den har för närvarande anläggningar som ständigt förbättras på jakt efter en varaktig kvalitet i sina tjänster. Lektionerna äger rum på campus Bugabotill Kalambotill Karhale och inom väggarna i Bukavu Hänvisning till Provincial General Hospital Platsen för amfiteatern Medicinska fakulteten. En rullande materiel anpassad för transport av personal och studenter, den allmänna datoriseringen av sitt system, öppnandet av utbildning som alla medborgare utan diskriminering till utlänningar och hantera resultat gör dem en institution referens i provinsen och landet.

En utbildnings ram svarar på universitetsdriftsförhållanden tillåter eleverna att bättre kunna utveckla både teoretisk inlärning och praktisk. En dator centrum vid en gratistjänst för studenter och personal, ett bibliotek med över 38.295 volymer, Provincial General Hospital i Bukavu Reference hanteras avCatholic University of BukavuEn Center of Excellence för utbildning av tjänstemän finansieras gemensamt av Världsbanken och den kongolesiska regeringen, gårdar 100 hektar Kavumu och 60 ha Mulume-Munene, ett område av 80 hektar som gradvis byggs campus Kalambo utgör en referens UBC.

Den CEGEC (Study och Training Center för förvaltningen och konfliktförebyggande i de afrikanska stora sjöarna - Juridiska fakulteten), den CEGEMI (Centrum för forskning och expertis inom gruvsektorn), den CERDHO (rättigheter forskningscenter man och internationell humanitär rätt), den CEFOSAR (Centrum för studier och reproduktiv hälsa utbildning), den CREBAC (Bioethics Center), Cappa (Support Center främjande av jordbruksproduktionen), bly (laboratoriet för ekonomi tillämpas på utveckling), SME-Start Unit (förvaltningsenhet i små och medelstora företag), de ITADES (Institutet för behandling och statistiska dataanalys ) ... är forskningscentra i regionala och internationella dimension och ett område för forskning och lärande medlem av International Federation of katolska Universitet (IFCU), DenAgence Universitaire de la Francophonie (AUF), DenAssociation of afrikanska universitet (AAU), TheAssociation of universitet och högskolor katolska Cheferna i Afrika och Madagaskar (ACUHIAM), DenCatholic University of Bukavu har flera parter på lokal, regional och internationell som IITA och CIALCA RUFORUM. Super Lacus Ac Montes splendens, denCatholic University of Bukavu skiner för tjugosju år över den majestätiska sjön Kivu och kullarna ovanför. Stolt över sin frukt som nu krävs på alla områden både hemma och utomlands, fortsätter sin strävan efter en kvalitet universitetsutbildning för att hålla i de främre raderna.

I strävan efter högsta kvalitet, är det bäst ännu att komma!

vårt campus

Det katolska universitetet i Bukavu organiserade hans läror i fyra campus bland annat som Bugabo hos Karhale den Kalambo och det av den regionala General Hospital i Bukavu referens.

Campus Bugabo

På en kulle i Bugabo, är en magnifik historisk byggnad som för närvarande inrymmer den centrala administrationen kontor inklusive rektor, prorektor, generaldirektör och centralbiblioteket. I sin nyrenoverade annex del driver Center of Excellence för utbildning av tjänstemän samt undervisning examen i juridik och ekonomi. Han var förr ett kapell - St. Therese - och senare säte för samordning av subventionerade skolor katolska ärkestiftet bestämde sig för att flytta till sin skapelse i 1989, kan universitetet organisera där hans läror.

etk

Campus Karhale

Lite längre upp är Karhale campus på kullen med samma namn. Tidigare medicinskt laboratorium provinsen består byggandet av två våningar och en bottenvåning inrymmer fakulteten Agronomy och ett hem för studenter. Sade igen Laboratoire Dr André Lurhuma Zirhimw'abago, till minne av denna modiga läkare och forskare som specialiserat sig på kirurgi och förlossning dog i juni 1995; denna byggnad innehåller klassrum, forskningslaboratorier i Agronomy och bifogas amfiteater välkomna freshmen inom biologi och medicin.

1

Amfiteatern Stanislas Haumont

Den upptar rätten till Provincial General Hospital of Bukavu Referensen annan inlärnings webbplats. Medicinska fakulteten arbetar och använder HGPRB, som drivs av det katolska universitetet i Bukavu som tillämpar lektioner sjukhus. Professorer som ger kurserna vid fakulteten är också involverade i administrationen av vård i detta sjukhus provinsiella intresse.

2

Campus Kalambo

3

Kalambo Webbplatsen består av 80 hektar och representerar framtiden för det katolska universitetet i Bukavu kallade att bosätta sig fullt ut i de kommande dagarna. Ligger ca tjugo kilometer från staden Bukavu, på en kulle med utsikt över sjön Kivu, är ett stort projekt på gång. När det gäller universitetskomplex ska byggas redan genomfört två huvudbyggnader varje bostads Fakulteterna i ekonomi, juridik och Sciences etablerade där sedan läsåret 2013-2014; av bostäder för studenter och en agronomi laboratorium i samarbete med IITA.

Platser

  • Bukavu

    Bugabo 02, Av. de la Mission, Commune de Kadutu Bukavu RD Congo , , Bukavu

Frågor