Keystone logo
Université de Saint-Boniface

Université de Saint-Boniface

Université de Saint-Boniface

Introduktion

USB med en överblick

Université de Saint-Boniface (USB) är den äldsta eftergymnasiala utbildningsinstitutionen i västra Kanada och är det enda franskspråkiga universitetet i Manitoba. Det ligger i Francophone -kvarteret, i hjärtat av staden Winnipeg. Dess interkulturella lärmiljö kännetecknas av inkludering och mångfald.

Visionen vid Université de Saint-Boniface

En viktig fransktalande sfär av kunskap och excellens där studenten förenar sin stolthet över att vara med sin ambition att bli.

De institutionella värdena vid Université de Saint-Boniface

  • Öppenhet: Stimulera upptäcktstörsten genom generering av nya idéer och kunskap, aktivt lyssnande och konstruktiva utbyten som inspirerar lusten att lära.
  • Motståndskraft: Mötas tillsammans, med flexibilitet, uppfinningsrikedom, uthållighet och en anda av samarbete, utmaningarna i en värld i ständig förändring.
  • Respekt: Att värdera det som för oss samman, fira våra olikheter och främja mångfald.
  • Engagemang: Inspirerande stolthet över att vara och agera samtidigt som man vårdar och stöder en känsla av att tillhöra Francophonie som är lika stark som varaktig.
  • Integritet: Att visa äkthet, ärlighet, etik och konsekvens, viktiga attribut som kännetecknar oss i ord och handlingar.

Campus

Université de Saint-Boniface campus ligger i hjärtat av det fridfulla och gröna Saint-Boniface Francophone-området i Winnipeg. Beläget nära många tjänster som kaféer, restauranger och ett sjukhus, är USB -campus fullt av aktiviteter för sina studentklienter.

Huvudbyggnaden rymmer klassrum, två gym, gym (Sportex), ett bibliotek, en plats för bön, ett studentcenter inklusive en cafeteria, dator- och vetenskapslaboratorier, två videokonferensrum, en studentradio, en ljudstudio och en amfiteater .

Marcel-A.-Desautels-paviljongen invigdes 2011 och rymmer hälsovetenskapliga program och School of Social Work. Byggd för 11,5 miljoner dollar, innehåller denna byggnad 5 klassrum, 3 omvårdnadslaboratorier, 1 simuleringscenter, 2 videokonferensrum och 27 kontor. Paviljongen fick ett ”guld” betyg från programmet Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) i februari 2013, vilket bekräftar att dess design, konstruktion och användning uppfyller högpresterande ekologiska standarder.

Ett stenkast från denna studiemiljö har universitetsstudenter tillgång till ett trevligt boende med 58 lägenheter som ligger nära restauranger, butiker, livsmedelsbutiker och aktiviteter som finns tillgängliga för dem i det varma frankofon -kvarteret i Winnipeg. Denna bostad, uppkallad efter Père-Théophile-Lavoie-OMI, erbjuder boende med ett eller två sovrum samt studior. Att bo på ett boende berikar studentlivet och möjliggör minnesvärda möten samtidigt som man lär sig att dela gemensamma utrymmen i en anda av öppenhet och respekt.

Forskning och prestationer

Université de Saint-Boniface mer än någonsin erkänd för sin excellens, dynamik och innovativa karaktär i forskningsarbetet som utförs av dess fakultetsmedlemmar.

Rik och diversifierad forskning tenderar att utvecklas med hjälp av USB runt poler som är specifika för den, till exempel hälsa, den fransktalande världen och Métis-identitet. USB upprätthåller en privilegierad relation med det fransktalande samhället i Manitoba och ökar också ständigt sitt inflytande inom vetenskapen.

USB Research Office har varit aktiv i 25 år och är särskilt värd för Center for Franco-Canadian West Studies (CEFCO), Saint-Boniface University Press (PUSB), Canadas forskningsordförande om migration, cirkulationer och frankofoniska samhällen (CRC-MCCF) , och tidigare Canada Research Chair on Métis Identity (CRCIM) och University -Community Research Alliance on Francophone Identities of the West (ARUC -I FO).

Åtgärdsforskning, samarbete med samhällsorganisationer, stöd för att erhålla bidrag, en permanent koppling till gemenskapen, tvärvetenskaplig gruppering och inkludering av studenter är kärnan i forskningsprogrammen för USB och främjar etableringen nationellt och internationellt.

Platser

  • Winnipeg

    Avenue de la Cathedrale,200, R2H 0H7, Winnipeg

Frågor