Keystone logo
University College Dublin

University College Dublin

University College Dublin

Introduktion

Det finns så många anledningar till att en internationell masterstudent skulle vilja studera på Irland och vid University College Dublin (UCD).

Irland är en idealisk destination för en internationell student som vill ha utbildning i världsklass i ett progressivt, innovativt land med lovande karriäralternativ. Det är också perfekt för studenter som är intresserade av fantastiska landskap, vackra kust- och bergspromenader, gammal kultur och arkitektur.

Kandidater som vill stanna kvar länge efter att de har slutfört sina studier och fortsätta en karriär kommer gärna att veta att de kan använda ett tvåårigt visum för återhållande.

Studera utomlands i Irland

Irland är ett mycket säkert, vänligt och välkomnande land. På Global Peace Index är Irland rankat 3:a i världen och 13:a i World Happiness Index. Unga irländare har den fjärde högsta utbildningsstandarden i världen, enligt OECD 2019 Education Report.

Bloomberg Innovation Index 2021 har rankat Irland som det 17:e mest innovativa landet i världen. Irland är också hem för fem av Forbes Top 10-företag; Apple, Google, Alphabet, Amazon och Samsung.

Varför ska en internationell masterstudent studera vid UCD?

Etablerat 1854 finns det nu 38 000 studenter som studerar vid UCD. Cirka 12 000 är masterstudenter.

Genom sex högskolor erbjuder UCD Irlands mest varierande utbud av kandidatmöjligheter. Masterprogram leds av akademiska experter och erbjuder internationella doktorander oöverträffade val på alla nivåer. UCD: s forskarutbildning erkänns och värderas av akademiska institutioner och arbetsgivare runt om i världen. UCD erbjuder doktorandprogram, undervisade och forskare, doktorsexamen, certifikatprogram och högre examen. Undervisade program moduleras för att underlätta tillgång, fortsatt professionell utveckling och livslångt lärande.

UCD Alumni Network är inflytelserik, framgångsrik, aktiv och verkligen internationell. Många av de 300 000 UCD globala alumnnätverket, som bor i 184 länder, innehar positioner i ledande organisationer runt om i världen. Så snart en student registrerar sig på UCD har de omedelbar tillgång till den digitala plattformen för UCD Alumni Network där de kan få kontakt med internationella alumner över hela världen och dra nytta av deras råd och insikter.

UCD Careers Network erbjuder karriärtjänster i världsklass till våra masterstudenter. Genom Jumpstart -programmet börjar internationella studenter sina förberedelser innan de anländer till campus. De har tillgång till intervjuförberedelser, praktikmöjligheter och alumni -anslutningar.

Statistik

University College Dublin är det bästa universitetet för internationella studenter i Irland med över 9 500 studenter från mer än 152 länder som studerar vid UCD.

Det finns många karriärmöjligheter öppna för dig när du tar examen från UCD. Vi är rankade som nummer 1 i Irland för anställningsbarhet för akademiker av QS World Rankings. UCD har varit nummer 1 i fem år i rad.

  Campus funktioner

  UCD ligger på 133 hektar vackert, grönt parklandskap – ett av de största urbana campusen i Europa. Studenter bor och studerar i moderna byggnader i världsklass omgivna av vackert, grönt parklandskap, djurliv och fantastiska faciliteter. Ta vår 3D-campustur för att uppleva det själv!

  Några av de världsledande faciliteterna som våra studenter drar nytta av inkluderar UCD O'Brien Center for Science, UCD Sutherland School of Law och UCD Lochlan Quinn School of Business.

  Internationellt studentliv vid UCD

  På UCD drar våra studenter nytta av en unik upplevelse i världsklass, genom engagemang i klubbar, sällskap och sport, möjligheter till frivilligarbete och exponering för aktiva och oberoende inlärningsstrategier.

  UCD -studenter är de mest engagerade i Irland med över 100 klubbar och samhällen där de kan utforska nya intressen och vänskap. Dessa erfarenheter och vår campusmiljö innebär att UCD erbjuder oöverträffade upplevelser för studenter som vill studera utomlands. Våra studenter gillar skogspromenader, områden med biologisk mångfald, ängar i vildblomma, samt enastående idrottsanläggningar, hälso- och fitnesscenter och UCD Student Center.

   Antagningar

   Ansökan till UCD görs alltid online - du kan ansöka enkelt och snabbt på vår hemsida på www.ucd.ie/global/apply

   Har en fråga? Varför kollar du inte vår sida med vanliga frågor om applikationer genom att klicka på knappen Hur man ansöker nedan?

   Visumkrav

   Några, men inte allt, studenter kommer att behöva inresevisum för Irland. Alla studenter utanför EU/EES måste uppfylla irländska immigrationskrav, som kan vara olika för varje land.

   Kontrollera Irish Immigration Service webbplats för att se om du behöver visum.

   Stipendier och finansiering

   Stipendier för internationella masterstudenter

   Det finns ett brett utbud av stipendier och utmärkelser för internationella studenter vid UCD. Dessa utmärkelser är högt ansedda av arbetsgivare och bransch och firar våra studenters olika talanger. Det finns också ett antal Global Excellence-stipendier tillgängliga för internationella studenter. De tilldelas konkurrenskraftigt baserat på akademiska meriter och erbjuds per land och/eller av disciplin. Studenter måste ha ett erbjudande innan de kan ansöka om stipendium. Fullständiga villkor gäller.

   Ranking

   UCD rankas bland de översta 1% av högre utbildningsinstitutioner världen över. I 2023 QS World University Rankings placerades UCD på 181 plats i världen.

   I 2023 QS World Subject Rankings utsågs UCD till de bästa universiteten globalt med 42 världsrankade ämnen och 4 topp-50. Universitetets bästa prestation var inom biblioteks- och informationshantering, som rankades på 23:e plats. Library and Information Management var också Irlands högst rankade program i årets listor. Bland de 50 bästa fanns även tre andra ämnesområden vid UCD, nämligen English Language & Literature och Veterinary Science båda rankade på 39:e plats. Petroleum Engineering var på 40:e plats.

   Ackrediteringar

   EFMD Equis-ackrediteradAMBA-ackrediteradAACSB-ackrediterad

   Platser

   • Dublin

    University College Dublin, Belfield, , Dublin

    Frågor