Keystone logo
University College Dublin MEngSc Electrical Power Networks
University College Dublin

MEngSc Electrical Power Networks

Dublin, Irland

1 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 27 720 / per year *

På Campus

* heltidsavgift utanför EU per år - 27720 €; EU-avgift per år - 8830 €

Introduktion

Det moderna kraftsystemet är mitt uppe i en radikal förändring när det övergår till användningen av ökad variabel förnybar produktion, möter växande krav på elektrifiering av transporter och uppvärmning och integrationen av nya metoder för kontroll av smarta elnät. Denna 1-åriga MEngSc i Electrical Power Networks är speciellt utformad för att ge dig en grundläggande förståelse för design och drift av elektriska kraftnät i samband med övergången till ett mer hållbart energisystem. Programmet undervisas av världsberömda akademiker med en stark meritlista inom kraftsystem och energiforskning. Undervisningen underbyggs och stöds av forskningsagendan för UCD Energy Institute som arbetar mot en framtid med netto noll koldioxid. Programmet kommer att ge dig avancerad utbildning i olika aspekter av elektroteknik och utrusta dig med de färdigheter som krävs för att göra karriär inom det snabbt utvecklande kraftsystemet och sektorerna för smarta nät. Om du är en matematiskt stark ingenjörsstudent som är intresserad av att vara en del av omställningen till en mer hållbar framtid och du söker en professionell karriär inom sektorerna kraftsystem och smarta elnät, då är detta program idealiskt för dig.

Levereras av en mycket forskningsaktiv skola som består av många internationellt högprofilerade akademiker, inklusive fem IEEE Fellows. Detta program undervisas också av akademiker från det världsledande energiinstitutet för integrering av förnybara energikällor i kraftsystem och energisystem.

Vision och värderingsförklaring

MEngSc Electrical Power Networks är ett ettårigt program som utbildar professionella ingenjörer att utmärka sig på en avancerad teknisk nivå, eller som en professionell ingenjörschef, inom det växande hållbara kraftsystemet och smarta nätsektorerna var som helst i världen. Den starka betoningen inom programmet på den matematiska och analytiska grunden för disciplinen ger också en utmärkt grund för inträde i avancerade forskningsprogram. Programmet kan tas av akademiker med en kandidatexamen (första cykel) i elektroteknik eller en närbesläktad disciplin. Utexaminerade kommer att få en avancerad ingenjörsutbildning inom ämnesområden relaterade till energisystemanalys & design, kraftelektronikapplikationer & design, hållbara kraftsystem, smarta nätkommunikationsarkitekturer och elmarknadsoperationer.

Individuella moduler undervisas av en stark kohort av erfaren och internationellt erkänd akademisk personal (som utgör en del av det världsledande energiinstitutet för integrering av förnybara energikällor i kraftsystem), med expertis inom alla kärnområden inom elektroteknik. Undervisningsmetoder och bedömningsförfaranden varierar över programmet för att passa det breda utbudet av ämnen som erbjuds och inkluderar individuella och gruppanalytiska studier och praktiskt arbete. Det finns en stark laboratoriekomponent som låter studenterna uppleva de praktiska aspekterna av elenergiteknik, medan uppdrag ger komplexa konstruktions- och problemlösningsutmaningar. Under den sista trimestern drar ett omfattande forskningsprojekt ihop många av de separata inlärningsdelarna, med tonvikt på självständigt lärande, forskningsmetoder, teknisk design och analys och kommunikationsförmåga.

Antagningar

Studieavgift för programmet

Faciliteter

Om skolan

Frågor