Keystone logo
University of Bayreuth Civilingenjör i global mat, näring och hälsa
University of Bayreuth

Civilingenjör i global mat, näring och hälsa

Bayreuth, Tyskland

4 Semesters

Engelsk

Heltid

15 Jun 2023

Oct 2023

Request tuition fees

På Campus

Introduktion

⚡️ Uppdatering av Coronavirus (COVID-19)

Vi har tillfälligt ändrat program till virtuella lärande klassrum, så att all schemalagd undervisning kan ske online. Programmen kommer att starta i november 2020 och vid behov undervisa online och sedan byta till inlärning på campus.

Det är uppenbart att klyftan i tillgången på mat mellan höginkomst och minst utvecklade länder ökar. Medan det globala hungerindex som publicerats av Welthungerhilfe, IFPRI och Concern Worldwide indikerar alarmerande nivåer av hunger i många länder runt om i världen, ökar förekomsten av övervikt och fetma bland barn och unga över hela världen. Ett omfattande tvärvetenskapligt perspektiv är nödvändigt för att effektivt motverka denna obalans och säkerställa hälsosam kost världen över - trots klimatförändringar eller komplexa politiska, sociala och kulturella förhållanden. Framgångsrik strategisk utveckling på detta område involverar alla relevanta intressenter "från stabilt till bord".

Även om livsmedelsförsörjningen är direkt relaterad till hälsosam, individuell utveckling, står vården globalt inför omfattande utmaningar som går utöver detta sammanhang. Detta inkluderar - förutom ökningen av infektionssjukdomar över hela världen - förändringar i spektrumet av så kallade civilisationssjukdomar, som på många sätt har orsakssamband till social utveckling. Numera kan dessa uppfattas i global utveckling och kan endast bedömas tillräckligt med avseende på förebyggande, diagnostik och terapi. Ett specifikt perspektiv på global hälsa möjliggör inte bara bättre hantering av epidemiologin av sjukdomar utan fungerar också som en utgångspunkt för den tvärvetenskapliga diskussionen om utvecklingen av individuella och gemensamma bostadsutrymmen och livsmöjligheter.

Masterprogrammet ”Global mat, näring och hälsa” syftar direkt till att lära sig tvärvetenskapliga färdigheter för att ta itu med dessa och liknande frågor och frågor samt att hitta svar och lösningar på dessa globala utmaningar.

Antagningar

Läroplan

Karriärmöjligheter

Faciliteter

Om skolan

Frågor