Keystone logo
© © Università di Bologna
University of Bologna

University of Bologna

University of Bologna

Antagningar

Kandidat- och magisterexamen: hur man förbereder sig för inskrivning

Lär dig mer om de steg du behöver ta för att registrera dig och de ekonomiska stödmöjligheterna som erbjuds av University of Bologna .

Antagningsförfaranden och krav kan variera från program till program. Hitta detaljerad information på respektive programs hemsida, under fliken Antagning .

Få reda på mer

Introduktion

Alma Mater Studiorum - Università di Bologna, det äldsta universitetet i västvärlden, banar väg för innovation genom en alltmer rik programkatalog, banbrytande forskning, ett ständigt och alltmer brett internationellt perspektiv och ett starkt tredje uppdrag.

Sedan det grundades 1088 har Alma Mater Studiorum varit studentcentrerat, med framstående figurer från vetenskaps- och konstsamhället. Med fem campus (Bologna, Cesena, Forlì, Ravenna, Rimini) och en filial i Buenos Aires erbjuder det en diversifierad kurskatalog som är skräddarsydd för dagens samhälles behov: över 200-gradersprogram bland dess 32 avdelningar och 5 skolor. Dess gemenskap med mer än 90 000 studenter gör University of Bologna till ett av Italiens största universitet, som rankas först i Italien när det gäller antalet studenter i utbytesprogram utomlands och bland de 5 bästa universiteten i Europa när det gäller antalet utbytesstudenter . Dessutom är University of Bologna bland de 5 bästa italienska universiteten i stora internationella rankningar (Shanghai, Times Higher Education, GreenMetric ).

University of Bologna är djupt engagerat i hållbar utveckling och bidrar aktivt till att uppnå de 17 målen för hållbar utveckling i FN: s 2030-agenda. Som ett omfattande forskningsuniversitet investerar University of Bologna i multidisciplinärt tvärkulturellt förhållningssätt till forskning och undervisning. I det europeiska landskapet av forskning och akademiskt samarbete är University of Bologna säkert bland de mest aktiva institutionerna. Det har faktiskt format och upprätthåller allianser med industrier såväl som offentliga/privata organisationer, och representerar också ett avgörande nav för internationella nätverk med sina livliga relationer med Amerika, Afrika, Asien och Australien, som lägger till sina fantastiska nätverk i Europa. Faktum är att det är en av grundarna av den prestigefyllda Una Europa-alliansen, som strävar efter att bygga framtidens integrerade universitet.

Ranking

 • Rankad bland de 5 bästa italienska universitet, #167 i världen — QS World University
 • Italiens bästa universitet - QS World University (Rankning efter ämne)
 • Italiens bästa universitet, #161 i världen - Times Higher Education
 • 11: e mest hållbara universitet i världen — GreenMetric
 • ”Att uppnå omfattande internationalisering” lärande badge - International Association of Universities (IAU)

Studentberättelser

Platser

 • Bologna

  Via Zamboni, 33, 40126, Bologna

 • Cesena

  Piazza Aldo Moro, 90, , Cesena

 • Forli

  Piazzale Sante Solieri,1, 47121, Forli

 • Ravenna

  Ravenna, Italien

 • Rimini

  Rimini, Italien

 • Buenos Aires

  Buenos Aires, Argentina

  Frågor