Keystone logo
University Of Bologna In Buenos Aires Master i politik och hantering av hälsovårdstjänster
University Of Bologna In Buenos Aires

Master i politik och hantering av hälsovårdstjänster

Buenos Aires, Argentina

Request duration

Spanska

Request pace

Request application deadline

Feb 2024

Request tuition fees

På Campus

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Master i politik och hantering av hälsovårdstjänster organiseras av Alma Mater Studiorum Università di Bologna Representation i Argentinska republikens centrum för högre studier vid universitetet i Bologna, i samarbete med regionen Emilia-Romagna.

Magisterexamen syftar till att utbilda yrkesverksamma som kallas för att utföra funktioner för definition av projekt och förvaltning av hälsanätverk, både inom den offentliga och privata sektorn.

Befälhavaren är avsedd för dem som redan utövar funktioner (eller med avsikt att utföra i framtiden) för ledarskap och strategisk programmering av hälsosystemet på central och / eller lokal nivå.

Kursen kommer att fördjupa de allmänna begreppen, analysmetoderna och forsknings- och undersökningsteknikerna för att tolka hälsopolitiken (på olika nivåer i systemet) och nätverk för social- och hälsovårdstjänster. Detta kommer att göras med hänvisning till de olika disciplinområdena: ekonomiskt, politiskt-socialt, affärer, klinisk-epidemiologiskt, datavetenskap och juridiskt. För detta ändamål kommer särskild uppmärksamhet att ägnas åt den jämförande analysen av de olika hälso- och sjukvårdssystemen och de reformprocesser som dessa system står inför.

Studenterna kommer att ha möjlighet att besöka modeller av spetskompetens i tillhandahållandet av hälsovårdstjänster och träffa nyckelaktörer i hälsolandskapet i Argentina och Italien.

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

  • MSc Global Health Management
    • Online
  • Master International Healthcare Management (MA)
    • Online
  • Civilingenjör i hälsofrämjande management
    • Washington, Amerikas förenta stater