Keystone logo
University of Bordeaux

University of Bordeaux

University of Bordeaux

Introduktion

Varför välja oss

University of Bordeaux välkomnar 56 000 studenter och nästan 6 000 anställda. Här är bara 10 anledningar att komma och gå med oss!

1. Multidisciplinära utbildningar

University of Bordeaux erbjuder 250 masterprogram, 150 kandidatprogram (inklusive yrkesutbildning) och 55 nationella examensbevis i hälsa.

 • Vetenskap och teknologi
 • Juridik, Statsvetenskap, Ekonomi, Management
 • Livs- och hälsovetenskap
 • Samhälls- och humanvetenskap

Ett stort urval av kvalifikationer är möjliga, inklusive naturligtvis ett nationellt diplom i enologi, tack vare vår expertis inom området Vine and Wine Sciences.

2. Internationella studieprogram

Ungefär 12 % av eleverna på University of Bordeaux är internationella. Universitetet har utvecklat ett brett utbud av internationella studieprogram som undervisas på engelska (eller andra språk som spanska) och som erbjuder studenter möjlighet att avlägga gemensamma eller dubbla examina.

Cirka 70 internationella studieprogram finns på kandidat-, master- och doktorandnivå inklusive 18 EU-märkta program. University of Bordeaux är ett ledande universitet i Frankrike för deltagande i Erasmus Mundus-programmet.

3. Högt kvalificerad lärarpersonal

Universitetet har cirka 5 900 anställda, varav närmare 4 000 är akademisk personal och forskarpersonal. De är erkända för kvaliteten på sina vetenskapliga och pedagogiska kvalifikationer. De har alla doktorsexamen eller Ph.D. examina och de medicinska föreläsarna är alla aktiva sjukhusläkare vid Bordeaux Universitetssjukhus.

4. Spetsforskning

Forskningsområdet är en drivkraft för University of Bordeaux . Den utmärkta kompetensen inom alla vetenskapliga områden uppmärksammades i juli 2011 när universitetet tilldelades "Initiative of Excellence". Denna utmärkelse består av ett anslag på 700 miljoner euro för att stödja tillväxt och utveckling av forskning. 2016 var University of Bordeaux ett av de första universiteten i Frankrike som fick bekräftelse på detta program.

Universitetet välkomnar nästan 2 000 Ph.D. studenter, har för närvarande 260 gemensamma uppsatser (co-tutelle) avtal på gång, har 20 internationella associerade laboratorier och mycket mer. Kolla in vår nyckeltalssektion för att upptäcka omfattningen av vår forskningsverksamhet.

5. Internationellt erkännande

University of Bordeaux funktionerna i följande rankningar:

 • nr 90 i Times Higher Education Young University Ranking och 201-300 i deras Impact Ranking (2021)
 • nr 201-300 i Shanghai General Ranking (2021)
 • nr 24 i Reuters Europas topp 100 innovativa universitet och nr 80 i världens topp 100 innovativa universitet (2019)

6. Öppna för världen

University of Bordeaux förblir trogen sin öppna och humanistiska filosofi. Denna öppenhet illustreras genom de många partnerskapen med internationella universitet (över 1 000 samarbetsavtal har undertecknats med över 500 institutioner över hela världen). Dedikerade program har implementerats med Japan (Tsukuba, Kyoto, Kyushu), Kalifornien, Kanada (Laval, Montreal, Waterloo) och det baskiska excellenscampuset "Euskampus".

7. Implicerade och involverade elever

Studenter spelar en aktiv och viktig roll i universitetslivet. De väljs in i universitetsstyrelserna (Överstyrelsen, Vetenskapsrådet, Rådet för universitetsstudier och liv) och deltar i olika remissinstanser.

Studenter är också involverade i den årliga utvärderingen av lärarkåren och blir aktiva medlemmar i kultur- eller fakultetsföreningar, som alla på sitt sätt bidrar till att hålla universitetet "i fart". Det finns totalt över 135 studentföreningar inom universitetet.

8. Karriärvägledning & professionell insättning

Tack vare mångfalden av utbildningar som erbjuds kan studenterna utforma sin egen personliga studiegång som är bäst anpassad till deras personliga och professionella planer. Många kurser är utformade tillsammans med professionella organisationer, särskilt inom områdena läkemedel, enologi, sport management, etc., med yrkesexamina och smörgåskurser, samt obligatorisk arbetslivserfarenhet som börjar det första året.

Under studietiden kan studenterna dra nytta av karriärvägledningsspecialister på plats. Inom regionen har solida industriella partnerskap etablerats med de olika ekonomiska sektorer som finns (flyg, rymd, kemi, hälsa, IT, optik/laser, skogsbruk och vin) och som erbjuder lovande karriärperspektiv för våra utexaminerade studenter.

9. Dynamiska campus

University of Bordeaux har ett av de största campusområdena (187 hektar) i Europa. Den består av flera platser som ligger nära staden och som erbjuder ett brett utbud av tjänster och bekvämligheter. När det gäller sportutrustning är utbudet omfattande: 3 konstgräsplaner och 1 fotbollsplan, 5 rugbyplaner, en sporthall på 2 000 m² för basket, tennis, bordtennis, badminton etc., 3 squashbanor, en friidrottsbana , ett viktrum... listan fortsätter!

Inom varje plats erbjuder dedikerade kontor (för studenter och internationella forskare) råd och information för att stödja nykomlingarnas integration till universitet och stadsliv. Dessutom ser framtiden ljus ut! Operation Campus är ett pågående renoveringsprojekt på 538 M€ avsett att modernisera och bättre utrusta de fyra huvudsakliga campusplatserna.

10. En unik plats

Bordeaux ligger i hjärtat av södra Europa, bara några timmar från EU:s stora huvudstäder och städer. Här är bara några av stadens största egenskaper:

 • Det är en del av UNESCO:s världsarvslista, beskrivs som "en enastående urban och arkitektonisk ensemble"
 • Det är en dynamisk metropol, välsignad med ett särskilt prestigefyllt historiskt och kulturellt arv. Det är klassificerat som "City of Art and History"
 • Det är världens vinhuvudstad med cirka 10 000 vinproducerande slott
 • Det ligger bara en timme från Atlanten och njuter därmed av ett milt havsklimat och en rik natur...

Platser

Platser
 • Bordeaux

  146 rue Léo Saignat, 33 076, Bordeaux

  • Pessac

   16 avenue Léon Duguit, 33 608, Pessac

   • Talence

    351 cours de la Libération, 33 405, Talence

    Frågor