Keystone logo
© Eva Dang
University of Cambridge Sidney Sussex College

University of Cambridge Sidney Sussex College

University of Cambridge Sidney Sussex College

Introduktion

Grundades på Alla hjärtans dag 1596 av arvet från Lady Frances Sidney, grevinnan av Sussex.

Sidney Sussex College är känt över universitetet och Cambridge Colleges för sin varma samhällsanda, fantastiska centrumläge och opretentiösa och vänliga atmosfär.

Våra studenter, stipendiater och personal kommer från alla bakgrunder och över hela världen, ritade av University of Cambridges rykte i världsklass och Sidneys engagemang för excellens inom undervisning och forskning.

Sidney Sussex packar i allt som du kanske hoppas hitta på en Cambridge College; en stark gemenskap, vänlig atmosfär, rik historia, vackra trädgårdar och byggnader och ett fantastiskt centrumläge . Majoriteten av vårt boende är bekvämt beläget på högskolan eller i närheten.

Sidney ligger mitt i hjärtat av Cambridge. Våra studenter blir direkt nedsänkta i stadens livliga studentatmosfär.

Trots vårt centrumläge , inom högskolans murar, hittar du ett anmärkningsvärt lugnt utrymme där du kan utforska Sidneys fantastiska trädgårdar, gå ner till lite studie, äta i den vackra matsalen eller umgås med vänner.

Sidney är känt för sitt vänliga samhälle som arbetar tillsammans för att ge en fantastisk levande och lärande upplevelse. Våra prisbelönta kockar driver workshops för chokladtillverkning för studenter som söker en revisionsuppehåll, våra stipendiater uppmuntrar ett fruktbart intellektuellt liv genom föreläsningsserien Sidney Greats och vårt studentförbund strävar efter att se till att eleverna känner sig hemma.

Sidney har ett välsorterat bibliotek och datorsvit, squashbana, gym, en studentdriven bar, flera musikövningsrum och tillgång till några av de bästa utomhusaktiviteterna i Cambridge.

Upptäck fler anledningar nedan varför Sidney Sussex kan vara det perfekta Cambridge College för dig.

Platser

 • Cambridge

  Sidney Sussex College Sidney St, Cambridge, CB2 3HU, Cambridge

  Program

   Institutionen erbjuder även:

   Frågor