Keystone logo
University of Campania "Luigi Vanvitelli" Civilingenjör i fysik
University of Campania "Luigi Vanvitelli"

Civilingenjör i fysik

Caserta, Italien

2 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

På Campus

Introduktion

Institutionen för matematik och fysik (DMF) vid University of Campania "Luigi Vanvitelli" öppnar ett Master of Science (MSc) -program i fysik från och med september 2020. MSc i fysik är helt kopplad till de forskningsaktiviteter som utförs vid DMF.

Under det tvååriga programmet kommer studenterna att delta i 10 moduler och utföra en masteruppsats för att få totalt 120 hp (ECTS står för European Credit Transfer and accumulation System, vilket motsvarar det italienska CFU-systemet). De två första terminerna (år 1) ägnas åt att förvärva en gedigen kunskap inom kvantfysik, statistisk mekanik, beräkningsfysik, materiefysik, kärn- och subkärnfysik. Under den tredje och fjärde terminen (år 2) fokuserar studenterna på några specialiserade utbildningsmoduler, följt av ett examensarbete om ett originalforskningsämne.

Studenter kan välja mellan fem inriktningar:

 1. Kärn- och partikelastrofysik
 2. Atom- och molekylär fysik
 3. Fysik i komplexa system
 4. Miljöfysik
 5. Aerospace Physics

För programmets syften har MSc Teaching Board upprättat interinstitutionella avtal med några europeiska universitet, inklusive Münchens tekniska universitet (DE), Nicolaus Copernicus universitet i Torun (PL) och Lissabons universitet (PT) .

Studenter har möjlighet att tillbringa en studieperiod (helst den tredje terminen) vid ett av partneruniversiteten i Europa. I slutet av programmet kommer kandidatexamen att ha en djup och gedigen kunskap om modern fysik, som täcker både teoretiska slutexperimentella aspekter. De kommer att kunna få färdigheter för att hantera komplexa experimentella inställningar och bekanta sig med den senaste tekniken. Alternativt kommer de att lära sig att arbeta med fysiska modeller, tillsammans med matematiska och numeriska verktyg, för att beskriva fysisk verklighet.

För antagning krävs en kandidatexamen i fysik eller relaterat område, tillsammans med engelska nivå B2 i den gemensamma europeiska referensramen (CEFR).

Undervisningsaktiviteten startar den 12 oktober 2020. Vi kommer att planera aktiviteter med närvaro av studenter på vårt campus, med respekt för avståndet och alla begränsningar i den nuvarande lagstiftningen om COVID-19. Avdelningen har dock alla datorverktyg och faciliteter för att studenter, som inte kan nå vårt campus, på distans kan gå med i våra klasser och relaterade aktiviteter.

Partnerinstitutioner

Det internationella MSc -programmet i fysik syftar till att bidra till skapandet av ett europeiskt utbildningsområde, helt i linje med EU -kommissionens initiativ. Faktum är att de inskrivna studenterna uppmuntras att spendera en studieperiod (helst under första terminen på andra året) i Europa.

För detta ändamål har interinstitutionella avtal inom ERASMUS+ -programmet upprättats med:

 • Technische Universität Munchen (TUM)
 • Nicolaus Copernicus universitet i Torun
 • Universidade de Lisboa

Studietider utanför Italien kan vid behov förlängas upp till högst 12 månader.

Andra institutioner som bidrar till MSc -programmet är:

 • INFN, National Institute for Nuclear Physics, enheten i Neapel;
 • INO -CNR, National Institute of Optics - National Research Council, enheten i Neapel;
 • CIRA, Italienskt centrum för rymdforskning, Capua;
 • CMCC, Centro Euro-Mediterraneo sui Cambiamenti Climatici.

Antagningar

Läroplan

Programresultat

Karriärmöjligheter

Om skolan

Frågor