Keystone logo
University of Campania "Luigi Vanvitelli" Magisterexamen i design för innovation med Beijing Institute of Fashion and Technology (BIFT) i Beijing / CHINA
University of Campania "Luigi Vanvitelli"

Magisterexamen i design för innovation med Beijing Institute of Fashion and Technology (BIFT) i Beijing / CHINA

2 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Oct 2024

Request tuition fees

På Campus

Introduktion

Institutionen för anläggningsteknik, design, konstruktion, miljö (DICDEA), från läsåret 2015-16, har aktiverat en ny integrerad studiekurs med Beijing Institute of Fashion and Technology (BIFT) i Peking. Kursen ger studenterna möjlighet att få en dubbel examen, det vill säga en dubbel magisterexamen i modedesign. Mer exakt, kursen varar två år; den innehåller en utbildningskurs som utformats tillsammans med det utländska universitetet och en mobilitetstid utomlands (ett och ett halvt år); innebär att i slutet av studieperioden släpps två grader i modedesign (dubbel examen), varav den ena gäller i Italien och den andra i partneruniversitetets land. Därför är denna nya kurs för studenter ett tillfälle att berika sin läroplan och presentera sig i arbetslivet med en komplett och internationell utbildningsprofil.

Beijing Institute of Fashion and Technology (BIFT) i Peking är bland de viktigaste universiteten i Kina inom mode och specialiserar sig framför allt på tillämpad teknik. BIFT -utbildning kombinerar konst, teknik, ekonomi, management och andra discipliner som kan interagera framgångsrikt. Institutet grundades 1959 och är anslutet till ministeriet för textilindustri. Under de senaste åren har institutets motto varit "innovation banar väg för realistiska och kreativa tillämpningar inom utbildning", en visionär filosofi som kombinerar konst- och vetenskaplig utbildning, integrerar etnisk modekultur med samtida designfilosofi. Institutet, som har 7 000 studenter och 700 akademisk personal, består nu av fem skolor (School of Clothing, Art and Business, Faculty of Art and Design, School of Materials Science and Engineering, School of Business och School of Design Industrial och teknik); två avdelningar (avdelningen för främmande språk och avdelningen för plastkonst); två undervisningsavdelningar (avdelningen för samhällsvetenskap och avdelning för grundläggande kurser); ett utbildningscentrum (Center for Computer Science Teaching); en internationell högskola; en fortbildningsskola; en institution för högre yrkesutbildning och en doktorandskola. Det finns 20 specialiseringar: Textilvetenskap och teknik; Modematerial FoU och utvärderingslaboratorium; modekultur och branschforskning; Klädteknik överföring; Costume Museum, ett av de tio mest specialiserade museerna i Kina.

MOTTAGARE OCH BIDRAG

Alla intresserade studenter kan få tillgång till den nya internationella masterkursen i modedesign som aktiveras i samarbete med Beijing Institute of Fashion and Technology (BIFT): de som redan är inskrivna på SUN -avdelningen DICDEA Master's Design for Innovation Fashion Ecodesign Curriculum och alla andra magisterexamen Kurser; de från andra universitet.

För studenter som redan är inskrivna på andra examenskurser som beslutar att gå vidare till den nya internationella magisterkursen i samarbete med Beijing Institute of Fashion and Technology (BIFT) i Peking, personliga förfaranden för erkännande och validering av de tentor som redan har tagits kommer att aktiveras; detta för att undvika att det redan utförda arbetet går förlorat.

De som bestämmer sig för att anmäla sig till International CDL in Design for Innovation Curriculum Fashion Ecodesign i partnerskap med Beijing Institute of Fashion and Technology (BIFT) i Peking, kommer att kunna ansöka om att utnyttja de stipendier som årligen tilldelas av SUN. En del av dessa stipendier är reserverade för utländska studenter.

Programresultat

Om skolan

Frågor