Keystone logo
University of Campania "Luigi Vanvitelli" Magisterexamen i klassisk och modern filologi med State Linguistic University of Pyatigorsk - PSLU / RUSSIA
University of Campania "Luigi Vanvitelli"

Magisterexamen i klassisk och modern filologi med State Linguistic University of Pyatigorsk - PSLU / RUSSIA

2 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Oct 2024

Request tuition fees

På Campus

Introduktion

Institutionen för bokstäver och kulturarv i SUN (DiLBeC), från läsåret. 2015-2016 aktiverade en ny integrerad studiekurs med Institute for the International Service of Tourism and Foreign Languages vid Pyatigorsk State Linguistic University - PSLU - (Ryssland). Kursen ger studenterna möjlighet att få en dubbel examen, det vill säga en dubbel magisterexamen i modern filologi och lingvistik. Kursen varar två år och innehåller en utbildning som överenskommits med det utländska universitetet och en mobilitetstid utomlands på två terminer; involverar utfärdandet, vid slutet av studieperioden och efter godkända slutprov, av två magisterexamen med följande valör på respektive kontor:

vid SUN "Doctor of Modern Philology" och vid PSLU "Master in Linguistics", erkänd enligt de officiella bestämmelser som gäller i de två universiteten och i deras respektive länder. För studenter är denna nya kurs ett oupprepat tillfälle att berika sin professionella läroplan och förvärva en helt unik och fängslande utbildningsprofil.

Pyatigorsk State Linguistic University är ett av de mest ackrediterade ryska universiteten; dess Institute for the International Service of Tourism and Foreign Languages ligger i en modern och funktionell struktur belägen i mitten av staden Pyatigorsk, en viktig kurort belägen i federala distriktet i norra Kaukasus.

MOTTAGARE OCH BIDRAG

Studenter som har en treårig examen, som erhållits i Italien eller en kandidatexamen från ryska universitet, kan anmäla sig till CDL i lingvistik och modern filologi, aktiverad i samarbete med Linguistic State University i Pyatigorsk.

Italienska studenter kommer att behöva kunna det ryska språket, undervisat vid "Pushkin" ryska kulturcenter som grundades 2015 på DiLBeC i Santa Maria Capua Vetere.

Ryska studenter måste kunna det italienska språket.

För studenter som har ett annat treårigt examensbevis än det som föreskrivs och som bestämmer sig för att anmäla sig till den nya CDL i lingvistik och modern filologi, kommer personliga förfaranden att aktiveras för erkännande och validering av tentor och högskolepoäng som redan uppnåtts .

De som bestämmer sig för att anmäla sig till CDL i modern lingvistik och filologi kommer också att kunna tävla om utlysningen om stipendier som årligen tilldelas av SUN. En del av dessa stipendier är reserverade för utländska studenter.

HUVUDKVARTER OCH UPPFÖRNINGSMETOD

Kurserna i Italien kommer att äga rum på kontoret för institutionen för bokstäver och kulturarv i SUN, i Santa Maria Capua Vetere (CE). Kurser i Ryssland kommer att äga rum vid högkvarteret för Institute for the International Service of Tourism and Foreign Languages, som ligger i centrala Pyatigorsk. Undervisningen är uppdelad i föreläsningscykler med möjliga skriftliga och / eller muntliga prov. Proven är muntliga och kan föregås av ett skriftligt prov.

Programresultat

Om skolan

Frågor