Keystone logo
University of Campania "Luigi Vanvitelli" Magisterexamen i molekylär bioteknik
University of Campania "Luigi Vanvitelli"

Magisterexamen i molekylär bioteknik

Caserta, Italien

2 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Oct 2024

Request tuition fees

På Campus

Introduktion

Den tvååriga magisterkursen i molekylär bioteknik är utformad för att ge den kulturella bakgrunden för tvärvetenskapliga biotekniker för produktion av varor och tjänster genom användning av biologiska system; i synnerhet är kursen utformad för att förbereda skickliga akademiker med vetenskaplig kunskap och yrkesmässiga förmågor inom bioteknik som tillämpas på studier, förebyggande och diagnos av mänskliga sjukdomar, med särskilt intresse för utvecklingen av innovativa läkemedel.

Masterprogrammet avser att ge klasser organiserade på tvärvetenskaplig grund för att tillämpas på olika områden inom molekylär bioteknik, med tonvikt på områdena forskning, diagnostik och terapi. Utbildningsverksamheten organiseras också som etapper som ska genomföras vid forskningsinstitut eller företag som verkar inom sektorerna bioteknik, läkemedel, diagnostik och biomedicin. Utbildningsverksamheten kan kombineras med forskningsverksamhet i utvalda laboratorier i syfte att generera experimentella data för förberedelsen av avhandlingen som ska diskuteras i slutprovet. Samarbetet med forskningar från nationella forskningsrådsinstitut (t.ex. Institute of Genetics and Biophysics - IGB; Institute of Protein Biochemistry - IBP) om undervisnings- och forskningsverksamhet är en möjlighet för akademikerna att förvärva kunskap inom ett bredare spektrum av områden relaterade till molekylär Bioteknik och färdigheter för att verka inom olika områden inom akademisk och industriell forskning på nationell och internationell nivå.

Förvärvade färdigheter och kompetenser

Utexaminerade i molekylär bioteknik har en utmärkt bakgrund inom teoretiska och tillämpbara aspekter av biomolekylära vetenskaper och bioteknik relaterad till människors hälsa, vilket ger färdigheter för att utföra grundläggande och/eller tillämpat forskningsarbete inom hälsosektorer.

Dessutom kan de färdigheter och kompetenser som förvärvats av akademikerna inom molekylär bioteknik också uppskattas i internationella sammanhang.

Programresultat

Karriärmöjligheter

Om skolan

Frågor