Keystone logo
University of Concepción del Uruguay (Universidad de Concepción del Uruguay (UCU))

University of Concepción del Uruguay (Universidad de Concepción del Uruguay (UCU))

University of Concepción del Uruguay (Universidad de Concepción del Uruguay (UCU))

Introduktion

En del av provinsen Entre Ríos har utan tvekan gått igenom utbildningsföreningen "La Fraternidad". Bakom den gamla byggnadens väggar finns fortfarande sevärdheter och ljud från ett förflutet fullt av härlighet.

I slutet av 1800-talet såg Concepción del Uruguay mer ut som en by än en stad med sina asfalterade gator, sina smala trottoarer och häckarna täckta med rosenbuskar; livet gled fredligt i en liten stadsmiljö.

I detta sammanhang växte den historiska Colegio del Uruguay "Justo José de Urquiza" omkring 1870 utan paus. Studenterna kom nästan på pilgrimsfärd från olika delar av landet och där, i sina klassrum och gallerier, slogs städer och provinser samman tills de pratade med olika ursprungslåtar, men med samma studentform.

Mot 1877 kämpade skolans ungdom med de sorgliga konsekvenserna som för en stor del av eleverna innebar att de nationella och provinsiella myndigheterna undertryckte stipendier som gynnade många av studenterna i Colegio del Uruguay och internatskolan där de hölls.

Denna godtyckliga åtgärd bidrog på ett kraftfullt sätt till att minska National Schools deltagande, vilket endast möjliggjorde tillgång till sina klassrum för barnen i denna stad och de för rika människor från andra delar av landet.

Avskaffandet av dessa stipendier gjorde det omöjligt för nästan fyrtio ungdomar att fortsätta sina sekundära studier, varav några var inför införandet av dem.

Den huvudsakliga initiativtagaren till idén om att skapa en "Socorro de Socorros", vars huvudsakliga mål var att skydda de studenter som hade berövats sina stipendier, var en aktiv och driftig ung man vid namn Juan Vidart. Han inledde en intensiv kampanj till förmån för behövande studenter och genererade därmed födelsen av utbildningsföreningen "La Fraternidad" den 14 maj 1877.

Platser

  • Concepción del Uruguay

    8 de Junio,522, E3260, Concepción del Uruguay

    Frågor