Keystone logo
University of Eastern Finland

University of Eastern Finland

University of Eastern Finland

Introduktion

Välkommen till University of Eastern Finland !

University of Eastern Finland (UEF) är det mest tvärvetenskapliga universitetet i Finland. Vår höga standard på tvärvetenskaplig forskning och utbildning svarar på globala utmaningar och bygger en hållbar framtid. Vår forskning är rankad bland de bästa i världen inom flera områden. Vi erbjuder utbildning i närmare 100 huvudämnen och vi utbildar experter för morgondagens föränderliga arbetsmarknadsbehov.

Våra profilområden inom forskning och utbildning är:

-Åldrande, livsstil och hälsa

-Miljöförändring och hållbar användning av naturresurser

-Kulturmöten, rörligheter och gränser

-Diversifiering av lärande och interaktion

Vi är en eftertraktad studieort, tack vare vår undervisning baserad på den senaste forskningen och vårt mångsidiga akademiska utbud, samt våra flexibla studiemöjligheter och vårt urval av biämnen fritt tillgängliga för studenter. Vi är en pionjär inom kontinuerligt lärande.

Studenter, lärandeprocesser på hög nivå och elevernas välmående står i centrum för vår verksamhet. Vi erbjuder våra studenter inspirerande, öppna och ständigt utvecklade lärmiljöer: bekväma lokallösningar och moderna digitala miljöer stödjer lärande.

På UEF har vi även omfattande internationella relationer och är involverade i flera internationella nätverk som vår lärar- och forskarpersonal och studenter deltar i olika program. Dessutom har vi slutit bilaterala samarbetsavtal med cirka 100 internationella universitet.

Våra campus ligger i städerna Joensuu och Kuopio. Vi har cirka 15 500 examensstudenter och 2 700 anställda.

Platser

 • Joensuu

  Yliopistokatu 2 P.O.Box 111, FI-80101, Joensuu

  • Kuopio

   Yliopistonranta,1, 70210, Kuopio

   Frågor