Keystone logo
University of Fribourg - Department of Medicine

University of Fribourg - Department of Medicine

University of Fribourg - Department of Medicine

Introduktion

Universitetet i Freiburg är en plats där lärande, forskning, sysselsättning och evenemang allt hända på samma gång. Den innovativa kraft gör det till en viktig aktör i den kommersiella och kulturella livet i regionen. Eftersom det lockar studenter och forskare från alla delar av Schweiz och från hela världen har det formade liv i den tvåspråkiga staden Freiburg sedan det grundades 1889. Sitt breda utbud av kursutbudet, tillsammans med sin bekväma storlek, gör universitetet i Freiburg en plats där tvärvetenskapliga och personliga kontakter är ordningen för dagen.

Flerspråkig och personlig University of Fribourg omfattar fem fakulteter där människor studerar, undervisar och forskning. Dessa är humaniora, vetenskap, ekonomi och samhällsvetenskap, juridik och teologi. Liksom dessa finns många tvärvetenskapliga institut och kompetenscentrum. De cirka 10.000 studenter i kandidat-, Masters och forskarutbildning får förstklassig personligt stöd från över 800 professorer, lektorer och forskarassistenter. Personlig kontakt i lärande och undervisning Stor vikt läggs på direkt kontakt mellan personal och studenter undervisning eftersom vi anser att detta är det bästa sättet att främja utvecklingen av varje individ.

Tvåspråkiga studier: unikt i Europa University of Fribourg som den enda tvåspråkiga universitet i Schweiz, erbjuder ett brett utbud av kurser i franska, tyska eller båda. Det finns också ett antal kurser med en internationell aspekt som erbjuds på engelska. Språk är inte bara studerat här, men de utgör en del av vardagen i universitetssamfundet.

Spetsforsknings Med sitt arbete i kompetenscentra och om forskningsprojekt, engagerade forskare ständigt bidra till att utvidga horisonter kunskap inom alla discipliner. På så sätt är deras uppmärksamhet hela tiden fokuserat på att lösa samhällets nuvarande och framtida utmaningar. University of Fribourg har också ett utmärkt internationellt rykte inom forskningen. Förutom ett stort antal forskningsprojekt som finansieras av SNSF, värd universitetet ett nationellt kompetenscentrum inom forskning (NCCR) samt en rad olika tvärvetenskapliga Centres of Research.

En universitetsstaden "par excellence" Medlemmarna i universitetssamfundet kommer från 110 länder och gör Freiburg med sina 40.000 invånare en universitetsstad "par excellence". Förutom de två viktigaste platserna i Miséricorde och Pérolles, det finns många andra universitet byggnader utspridda över hela staden.

Avstånden är korta, så att hela Freiburg blir, så att säga, ett campus. Kombinationen av dess medeltida arv och dess animerade studentlivet ger en makalös charm till denna stad av hertigarna av Zähringen.

Platser

  • Fribourg

    University of Fribourg Av. de l'Europe 20 CH-1700 Fribourg, , Fribourg

Program

    Institutionen erbjuder även:

    Frågor