Keystone logo
© Carrianna Field
University of Girona - Smart Healthcare Master

University of Girona - Smart Healthcare Master

University of Girona - Smart Healthcare Master

Introduktion

HISTORIA

University of Girona är en offentlig institution som är integrerad i det katalanska offentliga universitetssystemet, utmärker sig i undervisning och forskning och deltar i samhällets framsteg och utveckling genom skapande, överföring, spridning och kritik av vetenskap, teknik, teknik humaniora, social- och hälsovetenskap och konst. Det är den ekonomiska och kulturella motorn i dess miljö och uttrycker kallelsen av universalitet och öppenhet för alla traditioner, framsteg och kulturer i världen.

Den allmänna studien, den historiska förekomsten av universitetet i Girona, skapades 1446 av kung Alfonso den magnifika, som gav Girona privilegiet att bevilja examen i grammatik, retorik, filosofi och teologi, juridik och medicin. Undervisningsinitiativet leddes av de kommunala förvaltarna och kyrkan, men klasserna började inte officiellt förrän 1572, i omgivningen av det som nu kallas Les Àligues-byggnaden, som uttryckligen byggdes för att vara universitetets högkvarter. Universitetsstudier förlängdes med stor prestige fram till 1717. Sedan stängdes universitetet på grund av Nueva Planta-förordningen och förlusten av politisk identitet i Katalonien.

Under 1800-talet och som ett resultat av den liberala revolutionen främjade kommunfullmäktige det så kallade Universitat Lliure de Girona (gratis universitet i Girona), som erbjöd studier inom juridik och farmaci fram till 1874.

Den senaste historien vid universitetet i Girona har referenser till Normal School of Teachers och på ett speciellt sätt de initiativ som genomfördes på sextiotalet av 1900-talet för att återupprätta universitetsstudier i Girona. Girona University College och High Polytechnic School skapades, som var beroende av det autonoma universitetet i Barcelona och Polytechnic University of Catalunya. Senare återhämtades den allmänna studien, som rymde studier inom humaniora, företagsekonomi, naturvetenskap och samhällsvetenskap. Slutligen godkände Kataloniens parlament den 12 december 1991 lag 35/1991, som skapade det nya universitetet i Girona, med bidrag från olika universitetskulturer som gör Girona till en tvärvetenskaplig referenspunkt.

Dessa 25 år av historia innebär en förstärkning av det akademiska utbudet, en ökning av antalet studenter (från 7000 studenter 1992 till 14000 år 2016), en intensifiering av forskning och internationell och territoriell närvaro och en utvidgning av campus, nu beläget i stadens centrum, i Montilivi och Barri Vell.

Platser

Platser
  • Girona

    Plaça de Sant Domènec,3, 17004, Girona

    Frågor